Dubbele rotor-cirkelharken

De dubbele rotor-cirkelharken van KUHN zijn ontworpen om ruwvoer te oogsten dat rijk is aan voedingsstoffen. Om snel te drogen en goed opgenomen te worden, moeten de zwaden egaal gevormd en volumineus zijn. Met werkbreedtes van 3.50 m tot 9.30 m modellen met midden- en zijafleg (één of twee zwaden), halfgedragen en getrokken uitvoeringen, voldoet de serie van KUHN aan vrijwel alle eisen.

Een hoog gehalte aan voedingsstoffen in het voer is vanaf het begin van het ontwerp van de dubbele rotor-cirkelharken een belangrijk streven geweest. Ze hebben altijd speciale aandacht geschonken aan de bodemaanpassing en aan een schoon harkresultaat. De bijzondere vorm van de tandarmen waarborgt een grote capaciteit, een hoge betrouwbaarheid en de vorming van gelijkmatige zwaden. 

Dubbele rotor-cirkelhark voor intensief gebruik

De tweetraps MASTER DRIVE-aandrijving heeft een overbrenging die zware gewassen aan kan, waardoor de levensduur van de machine verlengd wordt. Deze aandrijving, uniek op de markt, is ontworpen voor zeer intensief gebruik en maakt deze serie nog veelzijdiger en betrouwbaarder terwijl het onderhoud minimaal is.

De KUHN dubbele rotor-cirkelharken met o.a. veel keuzemogelijkheden voor midden-afleg of zij-afleg hebben twee eigenschappen die ertoe bijdragen dat het ruwvoer optimaal weggelegd wordt: 

- de tandarm vormt een gunstige hoek om het gewas op een zwad te leggen;
- de tand laat het gewas pas op het allerlaatste moment los, voordat hij boven het zwad uitgeheven wordt. Bovendien zijn de armen van de dubbele rotor-cirkelharken dubbel gebogen en hypertangentiaal geplaatst.

Daarnaast hebben de dubbele rotor-cirkelharken keuzemogelijkheid voor een getrokken of halfgedragen uitvoering met een hoofdframe en een wielstel.

Wist u dat de KUHN machines altijd getest worden onder de zwaarste omstandigheden. En ze doorstaan ze met glans.

Maak ook kennis met de andere harken van KUHN: 

1. Gedragen cirkelharken met één rotor

2. Half gedragen cirkelharken met 4 rotoren

3. Bandharken 

4. Harkschudders