15 oktober 2020

‘Officiële uitlevering’ eerste elektrisch aangedreven voermengwagen


Het prototype van de elektrisch aangedreven voermengwagen, de KUHN Profile 24.2 DL MoRe E die is ontwikkeld door Reesink Agri en Motrac Industries in samenwerking met fabrikant KUHN werd tijdens AgroTechniek Holland (september 2018) voor het eerst geïntroduceerd.

Ruim twee jaar geleden ontstond bij Motrac Industries het idee voor elektrische aandrijving. ‘We zagen de vraag veranderen. Door de alsmaar toenemende aandacht voor het milieu en de steeds strenger wordende wet- en regelgeving op dit gebied, kwam er de laatste jaren steeds meer vraag naar elektrische oplossingen’, vertelt Maarten Vinkesteijn, Managing Director van Motrac Industries.

Elektrisch: de groenere toekomst
Intussen zijn we twee jaar verder. Het prototype is uitgebreid getest, heeft de kinderziektes doorstaan, en is intussen uitgegroeid tot een gewilde machine. Om beter aan de vraag te voldoen is het assortiment aandrijf-units uitgebreid met een vermogen van respectievelijk 30, 40, 64 of 80 kWh. Hiermee kan de investering beter worden afgestemd op het benodigde verbruik.
‘Dit jaar zijn er al een aantal KUHN MoRe E voermengwagens in gebruik genomen. Vanwege COVID-19 hebben we de ‘officiële uitlevering’ van de eerste machine helaas moeten uitstellen. Toch, ondanks de corona crisis neemt de vraag naar de voermengwagen toe. Dat elektrisch de groenere toekomst is, begint steeds meer voet aan wal te krijgen!’ aldus Pieter Koeman, directeur van Reesink Agri.

eerste uitlevering KUHN MoRe E elektrisch aangedreven voermengwagen

V.l.n.r. Pieter Koeman feliciteert Melkveehouder Ramon Hesselink (op gepaste afstand) met zijn nieuwe en eerste KUHN PROFILE MoRe E elektrisch aangedreven voermengwagen.

Aantrekkelijke subsidies
Ramon Hesselink, melkveehouder ’het Lentink’ is blij en trots op zijn investering. De KUHN MoRe E helpt Hesselink zijn CO2-uitstoot per liter melk naar beneden te brengen en zijn brandstof- en onderhoudskosten zijn een flink stuk lager en hij is duidelijk geluidsarmer. Prettig voor mens en dier. ‘Het is nu interessant om te investeren in de KUHN MoRe E dankzij de JOLA (jonge landbouwers, red.)-subsidie en de aantrekkelijke MIA/VAMIL-regeling,' stelt Hesselink. Meer info over de KUHN MoRe E 

1e uitlevering van de KUHN More E elektrisch aangedreven voermengwagen Gert-Jan en Stef

V.l.n.r. Stef Nieuwenkamp (System Engineer Motrac Industries), Ramon Hesselink (Melkveehouder) en Gert-Jan Hegeman (Product Manager Reesink Agri).

Heeft u vragen? Neem dan contact op met productmanager Gert-Jan Hegeman. E: gertjan.hegeman@reesinkagri.com T: +31 (0) 611 738 682