03 november 2020

Bergmann TSW 5210 breedstrooier,strooit beter dan alle andere wagens


"Ik was op zoek naar een breedstrooier en zocht iets anders dan wat er op dit moment op de markt is. Ook waren we op zoek naar een niet te grote strooier omdat we zien dat de machines steeds groter en zwaarder worden. Dus wij hebben gekozen voor een 15-tons breedstrooier met een 8-wielig tandem eronder.

Loonbedrijf Doornewaard heeft 9 medewerkers in dienst en doet voornamelijk werkzaamheden voor de veehouderij. Daarnaast doet het mest uitrijden voor de akkerbouwers, o.a. drijfmest en vaste mest. De vaste mest rijdt Doornewaard sinds kort uit met de Bergmann TSW 5210 universeelstrooier.

Kavelpaden ontlasten
"Dit tandem hebben wij gekozen om de bodemdruk in het veld te ontlasten. Daarnaast horen wij ook af en toe wat geruchten dat er problemen zijn met kavelpaden vooral omdat de machines groter en zwaarder worden. Nu hebben we dit door het 8-wielig tandemonderstel de druk heel goed verdeeld over de banden en de kavelpaden. We ontlasten dus de randen van de kavelpaden en dat lijkt veelbelovend", aldus Johan Doornewaard.
Bergmann TSW 5210 Universeelstrooier 10

Zeer mooi strooibeeld
"De Bergmann breedstrooiers hebben een zeer mooi strooibeeld, eigenlijk beter dan de machines die we voorheen hebben gehad. Ook de kwaliteit van de Bergmann wagens sprak ons erg aan. Nu zijn we geitenmest aan het strooien bij een akkerbouwer in de Flevopolder over het uienland. De wagen bevalt uitstekend, eenvoudige wagen en het onderhoud is goed te doen. We hebben gekozen voor tandwielaandrijving op de walsen i.p.v. kettingen. Ook dat lijkt prima. Op dit moment werken wij nog niet met taakkaarten, maar de mogelijkheid hebben wij er wel op zitten. We kunnen met taakkaarten gaan werken en de verwachting is dat we hier in de toekomst ook mee gaan werken. Voor loonwerkers en grote akkerbouwers is deze Bergmann zeer geschikt denk ik, ze kunnen er goed mee uit de voeten", aldus Johan Doornewaard

Vraag een demo aan