10 november 2020

Nieuwe KUHN KOSMA lichte en nauwkeurige precisiezaaier


De nieuwe lichtgewicht en zeer nauwkeurige precisiezaaier, de KUHN KOSMA spaart de bodem en is ook geschikt voor minder vermogende trekkers.

De nieuwe KUHN KOSMA precisiezaaimachines combineert de lichtheid van de KUHN PLANTER 3-zaaimachine, de zaainauwkeurigheid van de KUHN MAXIMA 3 en beperkt bodemverdichting en brandstofverbruik. De KUHN KOSMA precisiezaaimachines die vanaf nu leverbaar is, zaaien met een hoge precisie en een gemiddelde zaaisnelheid aan van tussen de 4 en 10 km/u op voorbewerkte grond. De verschillende frame variaties zullen aan uw behoeften voldoen. De KUHN KOSMA is leverbaar met mechanische of elektrisch aangedreven zaaielementen. Ook zeer geschikt voor het zaaien van veldbonen, suikerbieten, mais, sojabonen en zonnebloemen.
KUHN KOSMA PRECISIE ZAAIMACHINE

Een behoefte aan kracht is ingeperkt dankzij zijn lichtheid
Met een leeggewicht van minder dan 95 kg zorgt het KOSMA-zaaielement voor een verminderde behoefte aan hefvermogen. De benodigde trekkers zijn daarom bescheidener, waardoor het brandstofverbruik en de bodemverdichting tijdens het zaaien afnemen. De KOSMA is zeer geschikt voor lichte tot middelzware grondsoorten. 

Perfect voor fijn geprepareerd land
Het parallelgramsysteem van het KOSMA-element past zich makkelijk aan en maakt het mogelijk om 12,5 of 25 kg extra bodemdruk toe te voegen, waardoor een goede penetratie van de grond en het zaaien in bodems in goed voorbereide aarde mogelijk is. Door de frontopties en de aandrukrol kan de zaaicombinatie aan de omstandigheden worden aangepast.

Een prijs-prestatieverhouding bovenaan
De KUHN KOSMA precisiezaaimachines profiteren van een lager gewicht en dat resulteert in een lagere prijs van de zaaimachine. KOSMA-machines bieden echter dezelfde zaaiprecisie in voorbereide bodemomstandigheden als de MAXIMA 3-serie.  Naast zijn hoge zaaiprecisie afkomstig van de MAXIMA 3 en zijn veelzijdigheid in zaadsoorten, biedt de KOSMA een ruime keuze aan frames om te voldoen aan de behoeften van gemengde bedrijven, loonwerkers en machinecoöperaties.

KOSMA M en TD:
Zaaimachines voor gemengde agrarische bedrijven, loonwerkers en coöperaties

-De KOSMA M (star frame) onderscheidt zich door zijn lage gewicht (-200 kg versus een MAXIMA 3 M) en zijn compacte bouwwijze. Het minimaliseert de bodemverdichting, vooral op lichte gronden. De KOSMA M kan worden gebruikt in combinatie met een rotorkopeg of spitmachine

-KOSMA TD (dubbel telescopisch) heeft een eenvoudig en robuust frame en een beperkt gewicht. Het kan worden gebruikt met een kleine trekker voor zaaien in de lente en biedt een lager koppel en minder vermogen aan de achterkant. KOSMA TD is verkrijgbaar met mechanische of elektrische aandrijving om aan de behoeften van precisielandbouw te voldoen.

KOSMA R voldoet aan de specifieke kenmerken van de loonwerker
Dit nieuwe opklapbare frame met gereduceerd gewicht is ideaal voor zowel suikerbieten als teelten zoals mais en soja. Met een gewicht van 300 kilo, 10% minder dan MAXIMA 3 R, is de KOSMA R met een werkbreedte van 6 m verkrijgbaar in 8-rijige versie voor het zaaien van maïs, of in 12-rij-versie met een rijafstand van 50 cm. De zaaimachine wordt aangeboden in mechanisch of elektrisch versie.

Vraag meer informatie