16 november 2020

Nieuw KUHN PRO-LONGER GII e-LPA intelligente armklepelmaaier


KUHN PRO-LONGER GII e-LPA MAXIview intelligente armklepelmaaier voor landschapsonderhoud

De KUHN PRO-LONGER GII EP 5783 e-LPA is een nieuwe armklepelmaaier voor het klepelen van struiken, hagen en graspercelen met een horizontaal bereik van maximaal 5.70 m, een verticaal bereik van 6.70 m en een hydraulisch rotorvermogen van 80 pk. Op basis van de KUHN PRO-LONGER GII LPA-modellen is de MAXIview-arm met parallellogram constructie ontwikkeld. De parallellogramfunctie is nu ook beschikbaar op de PRO-LONGER GII e-LPA in "elektronische" uitvoering.
Kuhn Pro-Longer GII e-lpa armklepelmaaier0

MAXIview en elektronische intelligentie geintegreerd
Deze constructie vergroot het inzetbereik van de machine door de eenvoudige bediening met een betere balans in de constructie met een lagere belasting van de klepelarm en MAXIview dus optimaal zicht op het werk. De e-LPA functies voor het bedienen van de hydraulische arm-cilinders hebben elektronische intelligentie geïntegreerd en biedt een groot aantal automatische functies tijdens het rijden en klepelen.

Aanvullend op de bestaande serie LPA modellen heeft de nieuwe KUHN PRO-LONGER GII e-LPA een parallellogram in de arm die volledig elektronisch gestuurd wordt. Door de toepassing van elektronica is het een zeer compacte constructie met een uitzonderlijk hoge precisie gerealiseerd. Deze specifieke functie is exclusief door KUHN gepatenteerd.

EP joystick met 4 proportionele functies
Het systeem van parallellogram werkt via de hydrauliekcilinders die de arm van de machine stuurt. Deze hydrauliekcilinders krijgen automatisch de positie door via de elektronica als een automatische functie. Deze automatische functie zorgt voor het in de juiste positie houden van de rotorbak, ook als de arm bediend wordt van een positie dichtbij de trekker naar een positie verder van de trekker af. Dit houdt in dat de bediening van de klepelmaaier met één beweging van de joystick van positie verandert zonder dat de hoek van de rotorbak wijzigt.
Bij het maaien van hagen in verticale of horizontale positie, de parallelbeweging van de klepelarm geeft gegarandeerd een perfect resultaat in klepelen of maaien met een niet te evenaren rijsnelheid. De compacte constructie wordt bereikt door het weglaten van de mechanische parallelgeleiding boven de klepelarm. De parallellogramconstructie wordt volledig elektronisch gestuurd. De EP joystick met 4 proportionele functies, het STABI-LINK systeem met snelkoppeling, de over gedimensioneerde koeler en de gepatenteerde MECA-DRIVE aandrijving van de rotor zijn standaard op de alle KUHN PRO-LONGER GII MAXIview modellen.

Kuhn Pro-Longer GII e-lpa armklepelmaaier5
Eindgebruikers die de KUHN PRO-LONGER gebruiken waarderen de compleetheid van de machine, het gebruikersgemak en de duurzaamheid van de armklepelmaaier.


Kortom, de voordelen:
-Verticale en horizontale bewegingen worden door een parallellogram constructie gestuurd voor een perfecte controle op het klepelen
-De EP enkele bedieningshendel die 4 verschillende proportionele functies aanstuurt, is standaard
-De MAXIview speciale klepelarm biedt maximaal zicht op de werkzaamheden door de naar voren geplaatste klepelbak, optimaal in balans en perfect zicht op de machine met minimale inspanning voor de chauffeur.

Zie ook de overige modellen (arm)klepelmaaiers