11 mei 2021

KUHN lanceert de FC 9330 RA


De KUHN FC 9330 RA kan een zeer hoge capaciteit combineren met een hoge maaikwaliteit, optimale bodemaanpassing en een uitstekende zwadvorming. 

De nieuwe KUHN FC 9330 RA triplemaaier met twee afvoerbanden is door de Franse wereldleider van landbouwmachines geïntroduceerd om de meest veeleisende gebruiker te overtuigen.

Agrariërs die tijdens de oogstperiodes vele uren moeten maaien, zullen de hoge capaciteit van de KUHN FC 9330 RA enorm gaan waarderen. Deze nieuwe triplemaaier met twee enkele afvoerbanden waarvan er inmiddels enkele in Nederland in gebruik zijn, is in staat om in één keer een 9.30 m brede grassnede in één zwad in één werkgang neer te leggen.


Maak zwaden zoals u graag wilt
De KUHN FC 9330 RA triplemaaier met twee afvoerbanden houdt rekening met de omstandigheden en de pick-upbreedte van hakselaars en balenpersen zijn instelbaar.
Met behulp van de hydraulische breedte-verstelling van de afvoerband en de hydraulische aandrijving kunnen eenvoudig zwaden tussen 1,8 en 3,6 meter breed gecreëerd worden. De KUHN FC 9330 RA triplemaaier met twee afvoerbanden is erg flexibel. Maaien met een centrale zwadafleg of met een geheven transportband is mogelijk en vanuit de trekker via de ISOBUS terminal te bedienen. Met één geheven transportband kan 18 m gewas  in twee rij-gangen gemaaid worden waarna het gemakkelijk door een vierrotorhark kan worden geharkt. 

KUHN FC 9330 RA (1)


Compact, kwaliteit, aangename gewichtsverdeling en optimaal zwaartepunt
De maaier is ontworpen met een nieuw frame en een nieuwe draagarm om de triplemaaier compacter en stabieler te maken. Door het gebruik van aluminium in de transportbandframes is een aanzienlijke gewichtsbesparing gerealiseerd. Een aangename gewichtsverdeling en een optimaal zwaartepunt garandeert een goede stabiliteit van de trekker en dus een veilig transport. De maximaal toegestane aslasten worden hierdoor gerespecteerd. De transportbanden worden aangedreven door twee pompen die worden gevoed door een speciale tank die in het centrale frame is geïntegreerd. Alle andere  functies worden via de LS aansluiting op de trekker verzorgd met olie. Door dit ontwerp wordt er weinig olieopbrengst van de trekker gevraagd tijdens het werk.  Dit voorkomt oververhitting en zorgt voor een snelle reactie van alle machinefuncties.

Nieuw concept LIFT-CONTROL voor perfecte bodemaanpassing
Dankzij een volledig nieuw concept van de hydro-pneumatische bodemontlasting die volledig vanuit de trekker wordt bediend, is de bodemaanpassing perfect. Een exclusief KUHN systeem beschermt de maaibalk bij het rijden tegen een obstakel en voorkomt hierdoor schade aan de maaier. Een combinatie van het uitheffen van de maaibalk naar boven (tot 30 cm) en naar achteren zwenken van de gehele maaier (tot 17 graden), beschermt de maaibalk bij het rijden tegen een obstakel. De twee achterste units hebben ieder een werkbreedte van 3,5 m en de voorste unit 3,1 m. Een royale overlap van 42 cm aan elke kant zorgt voor streeploos maaien bij het werken in bochten en hellingen en geeft een totale effectieve werkbreedte van 9,3 m.

KUHN FC 9330 RA (2)
OPTIDISC ELITE, snijkwaliteit en vooral robuustheid
De verschillende tussenafstanden bij de maaischijven zorgen voor een perfecte maaisnede ook bij hoge rijsnelheden. De van elkaar wegdraaiende maaischijven zijn dichter bij elkaar geplaatst en zorgen voor een mooi maaibeeld doordat de maaimessen  elkaar meer overlappen. Daarentegen zorgen de naar elkaar toe draaiende maaischijven voor een grotere tussenruimte. Dit vergoot de afvoer van het gemaaide gewas waardoor een hogere rijsnelheid kan worden bereikt. Hoogwaardige componenten  maken van de Optidisc Elite maaibalk een robuuste en betrouwbare partner. De PROTECTA-DRIVE beveiliging op de maaibalk beveiligt de maaibalk bij een eventuele aanrijding. 

Hoogwaardig en gemakkelijk in te stellen kneusrotor
De nieuwe kneusrotor met stalen, vrij opgehangen vingers zorgt ervoor dat het totaalgewicht van de machine wordt verminderd. In combinatie met de verstelbare  kneusplaat is de kwaliteit van het kneuzen optimaal in te stellen en zorgt voor vermindering van de verliezen. De aandrijfkast van de kneusrotor beschikt over  2 versnellingen die u de mogelijkheid bieden om de rotor-snelheid van de kneusrotor naar wens aan te passen afhankelijk van de gevoeligheid van de gewassoorten. Tussen de afvoerband en de kneusrotor is een transferplaat geplaatst die gewasverliezen voorkomt.

KUHN FC 9330 RA studio LR
Bedieningsgemak, veelzijdigheid en efficiëntie
Bediening en controle van alle machinefuncties kan worden uitgevoerd via een Isobus-terminal of door gebruik te maken van de CCI 800- of CCI 1200-terminal van KUHN. De meest voorkomende functies kunnen ook worden bediend met de CCI A3-joystick van KUHN, die een geïntegreerd scherm heeft voor het weergeven van de belangrijkste functies. Een geïntegreerde hellingshoeksensor kan de snelheid van de transportband automatisch regelen op basis van de steilheid van hellingen. LED-werklampen zijn standaard inbegrepen.


De KUHN FC 9330 RA is voor het seizoen 2021-2022 leverbaar.