06 januari 2021

Gezette wand, K-NOX vijzels


Een voermengwagen is door het gebruik onderhevig aan slijtage. Bij intensief mengende veehouders adviseren we om vijzels van RVS of K-NOX te benutten.

K-NOX is een RVS legering wat zorgt voor minder slijtage van de vijzel. Bovendien hebben testen bewezen dat de K-NOX vijzel tot ca. 6 keer langer meegaat dan een standaard stalen vijzel.
 

Tevens is hetzelfde materiaal ook te verkrijgen als wand en als bodem, waardoor de slijtage van de mengwagen beperkt blijft. Dat maakt wel dat de mengwagens 15 tot 20 jaar meekunnen gaan zonder dat daar veel kosten mee gemoeid zijn.

De messen zitten niet alleen op de vijzel om te snijden. Messen zijn er ook voor om met name bij een twee-vijzel mengwagen te zorgen voor een horizontale verplaatsing. Het product wat bijvoorbeeld met de voorlader voor in de wagen is gekiept, verspreidt zich dan ook van de ene vijzel naar de andere vijzel. Dat is met name het verschil.

Wordt het product horizontaal in de wagen goed verdeeld? Komen kleinere producten die ik voor in de wagen kiep ook achterin de wagen? Draait het product niet te veel met de vijzel mee en staat het product nagenoeg bij stil langs de wand? Dat kun je uiteindelijk weer terug zien in het mengresultaat en de schudbox-proef”.


Vraag een demo aan

Meer informatie over de KUHN voermengwagens