17 augustus 2021

De Bergmann Royal 280 S is een drie dubbeldoelwagen!


"Het is een drie dubbeldoelwagen", aldus melkveehouder Henri Kuijt die geïnvesteerd heeft in de Bergmann Royal 280 S opraapwagen. Henri Kuijt heeft samen met zijn vrouw Jacqueline en kinderen een melkveebedrijf in IJsselsteijn (Utrecht) met koeien en een koppel schapen. In 2021 is Maatschap Bos-Kuijt overgeschakeld naar hooimelk. Dat betekent dat al het mais en de akkerbouwproducten uit het rantsoen zijn gehaald.

Bij de aanschaf van een nieuwe opraapwagen door melkveehouder Kuijt uit IJsselstein waren er veel zaken waarmee rekening gehouden moest worden gehouden.

De opraapwagen mocht niet te veel wegen, moest een brede pick-up hebben om het gras zoveel mogelijk te beschermen, en over een zogenaamde balk-invoer beschikken zodat het gras zo min mogelijk beschadigd wordt wanneer het de wagen in gaat en voor de bek van de koe komt.

Dat vonden wij belangrijk op de momenten dat we vers gras voeren in de stal maar ook voor het hooi dat zo min mogelijk samen gepropt moest worden om het luchtig te kunnen houden zodat het goed kan drogen in de hooischuur", vertelt melkveehouder Henri Kuijt.

Zodoende heeft de melkveehouder na een zoektocht waarbij steeds meer wagens afvielen en er twee opraapwagens over bleven gekozen voor de Bergmann Royal 280 S opraapwagen.

Wat deze melkveehouder na het gebruik opvalt zijn de volgende zaken: 
- lichtgewicht wagen die ook licht trekt
- multi-functioneel 
- korte draaicirkel
- gebruikersgemak
- goed om mee te werken
- wagen zonder poespas
- brede pick-up

Vraag een demo aan