25 augustus 2021

Geitenhouder Paulissen kiest voor KUHN MERGE MAX bandhark


"Het percentage ruwe as naar beneden, de voedingswaarde omhoog en de smakelijkheid van het gras voor de melkgeiten is verbeterd", aldus geitenhouder Paulissen.

Rob Paulissen uit Haghorst heeft een melkgeitenbedrijf met 1600 melkgeiten inclusief de opfok en een grasareaal van 54 hectare op zandgrond.

Capaciteit en percentage ruwe as naar beneden

Dit voorjaar heeft Paulissen een KUHN Merge Max 950 bandhark gekocht voor de capaciteit. De geitenhouder heeft voor de bandhark gekozen om het percentage ruwe as naar beneden te krijgen want dat is zeer belangrijk voor de melkgeiten. "Het percentage ruwe as zo laag mogelijk en de voedingswaarde omhoog is ons streven en uit de analyses blijkt dat dit is gelukt", aldus Paulissen.

Luchtiger dijk zodat gras nog droogt

"Wij reden voorheen met een twee rotor cirkelhark met middenafleg. De capaciteit was goed, alleen het ruwe as mocht meer naar beneden. Vooral onder natte omstandigheden willen wij dit graag. Om die reden hebben wij gekozen voor de bandhark van KUHN. Wij harken op dit moment er alleen gras mee wat resulteert in een luchtige "dijk", zodat het nog lekker doorheen kan waaien en het gras kan drogen.  Voor volgend jaar staat op de planning om er ook Lucerne mee te harken. Kuhn Merge Max bandhark geitenhouder Paulissen

Smakelijkheid verbeterd voor de geiten

Wij zijn vooral te spreken omdat we uit de analyses duidelijk konden zien dat het ruwe as percentage gedaald was. Ik heb ook het idee dat de smakelijkheid van het gras is verbeterd. Dat zie ik aan de geiten. Er zit geen zand tussen zit".

Vraag een demo aan

Kortom, we zijn zeer tevreden en de bandhark mag blijven", aldus geitenhouder Paulissen.