06 september 2021

Erwten zaaien met de KUHN VENTA zaaicombinatie


Oomen BV teelt verschillende landbouwgewassen en heeft te maken met zwavelgrond vanaf 20% tot 70% afslipbaar. Oomen BV is met de KUHN VENTA zaaimachin erwten aan het inzaaien.

"Met KUHN VENTA zaaimachine en HR3040 ROTORKOPEG worden diverse granen gezaaid zoals vlas en blauwe maanzaad, groenbemester. We zochten een zaaimachine die voor meerdere doeleinden geschikt is. We denken dat we die met de KUHN VENTA gevonden te hebben", aldus Goof (chauffeur bij Oomen BV).

"Een voordeel is dat de gehele zaaimachine op de rol ligt, waardoor je een gelijkmatige diepte hebt van je zaaielementen. De seedflex zaaielement bevalt zeer goed. Hij loopt mooi na ook op heuvelachtig terrein en nagenoeg overal genoeg diep wegleggen. De bediening is vrij eenvoudig, het scherm geeft aan wat je moet doen met afdraaien bijvoorbeeld. Het spreekt een heel eind voor zich. Hij registreert de tijd, de hectares. Deze zaaimachine is geschikt vanaf een middelgroot akkerbouwbedrijf tot loonbedrijven. De conclusie is dat deze machine ons goed bevalt".

Vraag een demo aan