06 september 2021

KUHN KOSMA TD-E precisiezaaier voor het eerst in Nederland ingezet


De nieuwe KUHN KOSMA precisiezaaimachine combineert de lichtheid van de KUHN PLANTER 3-zaaimachine, de zaainauwkeurigheid van de KUHN MAXIMA 3 en beperkt bodemverdichting en brandstofverbruik.

Dit ondervindt ook de eerste gebruiker van de 6-rijige KUHN KOSMA precisiezaaier, loonbedrijf Van Doormaal uit De Moer (Noord-Brabant) die inmiddels al meer dan 230 ha maïs op zand-, klei-, en veengronden heeft gezaaid.

Van Doormaal koos voor deze nieuwe KUHN KOSMA zaaimachine en de elektrisch aangedreven zaaielementen omdat deze zeer licht is, handig in transport en makkelijk aan- en af te koppelen is. “Ja, dat is voor ons zeer positief omdat wij percelen hebben in een vrij grote regio en vaak de openbare weg op moeten en langs vele rotondes moeten manoeuvreren. Door zijn lichtheid, simpele bediening en aan- en afkoppelen kan de trekker die voor de zaaimachine staat ook snel weer ingezet worden voor overige werkzaamheden. Bovendien hebben wij gekozen voor de TD-uitvoering, de zogenaamde eenvoudige, robuuste en dubbel telescopisch frame die in- en uitschuifbaar is”, aldus Bart Van Doormaal

Wat Van Doormaal verder opvalt is dat deze 6-rijige precisiezaaimachine vanwege de gemiddelde snelheid die tussen de 4 – 10 km / uur ligt, net zoveel capaciteit heeft als een 8-rijer. Van Doormaal ondervindt ook dat de zaaimachine kan worden getrokken met weinig trekkracht (150 pk zware trekker) en weinig tot geen slip.  
Kortom: Van Doormaal is super tevreden !

Vraag een demo aan