06 september 2021

Rauch Axis M EMC is gewoon een goede strooier


Melkveehouder Verhoeven uit Lelystad heeft een melkveebedrijf met in totaal 600 melkkoeien, verdeeld over drie verschillende bedrijven. In totaal heeft Mts Verhoeven 185 ha grond waar gras en mais wordt verbouwd.

"We hadden een pendelstrooier van meer dan 20 jaar oud. Toen hadden we vaak strooibanen, geen goede verdeling. Dus;  we waren op zoek naar een nieuwe strooier en hebben ons mechanisatiebedrijf gebeld. Zij adviseerden deze RAUCH AXIS M EMC strooier waar we nu een aantal maanden mee strooien.

Momenteel ben ik KAS aan het strooien op 24 m breed. Onze oude kunstmeststrooier was 12 m breed, dus we hebben sowieso al meer capaciteit. Dat vind ik ook al een groot voordeel van deze strooier. Deze RAUCH AXIS M EMC kunstmeststrooier verdeelt goed en een groot voordeel vind ik ook de automatisch op GPS - gestuurde in- en uitschakeling en breedte-schakeling op de kopakker en breedte-schakeling op het veld. Dus als je een keer ergens op een smal strookje moet strooien dan zet hij vanzelf de secties dicht zodat je nooit overbemesting hebt.

In het bedieningsscherm vul ik de kilo's in en kan ook zien hoe hard ik rijd, en hoeveel die strooit aan elke kant. Taakkaarten gebruiken we nog niet, maar met deze strooier zouden we dat nog wel kunnen doen in de toekomst. Gezien er toch steeds meer aan precisiebemesting wordt gedaan, kunnen we dat ook doen met deze strooier.

Het grensstrooien gaat ook goed, als je de kantstrooier naar beneden doet dan strooit ie eigenlijk nooit verder dan dat het perceel is, mede ook door de GPS - besturing. Heel af en toe last van verstopping als er enkele kunstmestkorrels aan elkaar vast beplakt zijn. Maar dat is dan weer het voordeel van EMC - Techniek dat hij hem dan weer meer open gooit en dat hij altijd precies dezelfde massa strooit. Het is gewoon een goede strooier", aldus Yvonne Verhoeven.

Vraag een demo aan