04 oktober 2021

Stal voeren met de Kuhn PZ 3221 F frontmaaier


Melkveehouder Roelofs heeft 330 koeien en 100 ha grasland. In het najaar van 2020 is het bedrijf uit Voorst (gem. Oude IJsselstreek) begonnen met stalvoeren met de 3.20 m brede KUHN PZ 3221 F frontmaaier.

"Wij maaien 's ochtends en 's avonds ca. 5 ton gras per keer van het land en doen ze vooral om het eiwitrijke gras zo goed mogelijk bij de koe te krijgen", aldus Willem Roelofs. 7 dagen per week maait Roelofs vers gras bij de koeien. In het najaar van 2020 is het melkveebedrijf er mee begonnen.  Dat beviel zo goed dat ze in 2021 volledig over zijn gegaan op stalvoeren."

Voldoende breed

"Het is voor ons heel belangrijk dat de maaier voldoende breed is. De vorige maaier legde het zwad TE breed weg zodat we met de opraapwagen het gras niet schoon weg konden laden. Deze KUHN PZ 3221 f frontmaaier legt het zwad super smal neer zodat we het gras echt schoon weg kunnen laden. We hebben voor deze maaier gekozen omdat deze de juiste breedte had. Hiervoor maaiden we ook met een 3.20 m brede maaier. De concurrenten hebben allemaal 3 m brede maaiers. Dit nieuwe model is 3.20 m breed en beviel ons erg goed. Het maaibeeld is zoals je ziet mooi strak en egaal. Hij maait gewoon perfect en legt het zwad mooi weg. Ja, wij zijn er tevreden over", vertelt Willem Roelofs.