13 oktober 2021

Inzaaien met de KUHN VENTA


Loon- en Grondverzetbedrijf Van Hal uit Voorst (Oude IJsselstreek) was op zoek naar een zaaimachine waar meerdere gewassen zoals erwten en bonen mee kunnen worden gezaaid.

Loonbedrijf Van Hal uit Voorst is groenbemester aan het zaaien met de KUHN VENTA 3030 inclusief woeler, HR rotorkopeg, seedflex en SH 1540 pneumatische zaaiunit. Loonbedrijf Van Hal koos voor de KUHN VENTA 3030 zaaicombinatie omdat het een degelijke en goede machine is mede vanwege de Seedflex schijven met de aandrukrollen erachter. Dat zorgt ervoor dat het zaaigoed goed in de grond terecht komt wat zorgt voor een snelle kieming.

"De KUHN VENTA zaaicombinatie is opgebouwd met een woeler (normaal hebben wij dat niet met erwten zaaien) in het najaar, dan de rotorkopeg met een egalisatiebalk die je vanuit de cabine hoger of lager kan zetten, ook de rol kun je hydraulisch hoog en laag doen, en aan de hand daarvan kun je de diepte bepalen", vertelt Marc Nijman.

"Met de zaaiunit erachter was voor ons een pluspunt! Nu kunnen we met behulp van de KUHN VENTA en de KUHN SH 1540 zaaiunit voor slakkenkorrels of graszaad erbij zaaien.  In de terminal lees ik o.a. de kilo's en kan bijna alles aflezen.  Voor ons is deze KUHN Venta zaaimachine erg geschikt omdat we op meerdere grondsoorten moeten zaaien. We zijn erg tevreden.