21 oktober 2021

Grote capaciteit door de KUHN 7100 Serie


Extreem harde balen persen, grote capaciteit in gewasdoorvoer en maximale levensduur kenmerken de nieuwe KUHN VB 7100 - serie

Voor loonbedrijven die op zoek zijn naar een pers die onder alle gewasomstandigheden ronde balen kan produceren van een uitzonderlijke kwaliteit introduceert KUHN de nieuwe VB 7100–serie.

De rondebalenpers met variabele kamer kan balen tot 140 kg/m3 persen en bereikt een capaciteit tot 30 ton per uur onder verschillende oogstomstandigheden. De robuuste constructie garandeert maximale levensduur met minimale stilstand. Met deze innovatie verlegt KUHN de grens en zet de nieuwe maatstaf onder ronde balenpersen. 

“De eisen die aan agrarische ondernemers worden gesteld op het gebied van transport- en efficiëntie worden steeds hoger”, aldus Paul Ferket, productmanager persen en wikkelen Reesink Agri. “Om winstgevend te zijn, heb je een betrouwbare pers nodig die constant hoge prestaties levert. Zo'n pers moet altijd snel werken, ongeacht het te persen materiaal en het tijdstip van de dag, robuust zijn en knetterharde balen produceren. Dankzij onze jarenlange praktische ervaring en waardevolle ‘knowhow’ over rondebalenpersen hebben we een compleet nieuwe serie ronde balen persen kunnen ontwikkelen die precies voldoet aan de eisen van onze klanten."

kuhn vb7100 serie perswikkelcombinatie (2)

Intelligent systeem op persdichtheid: i-DENSE


De VB 7100-serie werkt met het nieuwe, gepatenteerde * KUHN i-DENSE-systeem. Het intelligente systeem met dubbele spanarm perst strobalen met een dichtheid tot 140 kg/m3. 
Op basis van de metingen van de vochtsensor wordt de persdruk automatisch aangepast aan het te persen materiaal en de omstandigheden, zonder tussenkomst van de chauffeur. Hierdoor is efficiënt produceren van ronde balen gegarandeerd zonder concessies te doen aan de prestaties.

kuhn vb7190 serie perswikkelcombinatie (3)

Vlotte doorvoer tijdens het gehele persproces


Van de pick-up tot de baaluitwerper, de VB 7100 is ontworpen voor een vlotte doorvoer en maximale efficiëntie. Of het nu gaat om silage, hooi of stro - deze pers perst tot 30 ton per uur onder verschillende omstandigheden. De unieke combinatie van het i-DENSE systeem met de beproefde perskamer bestaande uit 4 eindloze riemen en 3 rollen zorgt voor een snelle en gelijkmatige baalvorming voor ieder te persen materiaal, ook bij het persen van silage! De door KUHN ontwikkelde INTEGRALE ROTOR garandeert een optimale materiaalstroom. De netbinding met actieve stretchtechnologie zorgt voor een continue spanning en een stabiele baalvorm.
De bediening van de achterklep van de VB 7100 persen werkt sneller dan elke andere machine op de markt. De baal wordt uitgeworpen en de klep sluit weer in slechts 4 seconden.

kuhn vb7190 serie perswikkelcombinatie (4)

Maximale werktijden, minimale uitval 


Duurzame componenten en minimale stilstand staan garant voor maximale inzetbaarheid van deze rondebalenpers. De robuuste constructie van de VB 7100 serie zorgt voor een hoge mate van stabiliteit en betrouwbaarheid. De 4 eindloze riemen garanderen een optimale baalvorming. De slijtvaste en 1,5” kettingen worden door een automatisch continue-smeersysteem gesmeerd. De rotortanden zijn gemaakt van HARDOX®-staal. Er zijn 50 mm tonlagers toegepast op de aandrijfrollen en speciale, gepatenteerde * KUHN-afdichtingen op de meelooprollen. Deze bestaan uit een unieke combinatie van twee speciaal ontwikkelde ringen en zorgen ervoor dat de lagers niet vervuild raken.

Focus op bruikbaarheid

Bij de ontwikkeling van de nieuwe balenpers van KUHN is bijzonder veel aandacht besteed aan gebruikersvriendelijkheid. De chauffeur kan zich volledig focussen op het rijden. De machine regelt zelf de persdichtheid en het brandstofverbruik – nog een voordeel van het i-DENSE-systeem. Al deze processen, de vochtigheidsweergave en vele andere gegevens zijn onder controle via de ISOBUS-displayterminal.

kuhn vb7190 serie perswikkelcombinatie (5)

De netbinding maakt het laden vanaf beide zijden van de machine mogelijk. Dankzij de nieuwe, gepatenteerde * KUHN-steunbeugel glijdt het net gemakkelijk van de houder in het bindsysteem zonder de hele rol op te tillen. De chauffeur kan de netrol ook vanaf grond invoeren. Het wisselen tussen verschillende messensets is met de beproefde GROUP SELECTION van KUHN zeer eenvoudig en kan binnen enkele minuten worden uitgevoerd.

KUHN VB 7160& VB 7190 


De twee modellen VB 7100, de VB 7160 en VB 7190 kunnen balen persen van 80 cm tot 160 en 185 cm. Machines zijn standaard uitgerust met ISOBUS en bediend via de tractor of optioneel met een CCI-800 of CCI-1200 bedieningsterminal.


De KUHN VB 7100 serie is beschikbaar in het seizoen 2022.