21 oktober 2021

KUHN's BIO balenperswikkelcombinatie viert zijn 20-jarig jubileum


KUHN i-BIO+ Uniek concept biedt balen en wikkelen all-in-one

20 jaar geleden werd de BIO balenperswikkelcombinatie geïntroduceerd. Het unieke Bale-In-One concept, waarbij het gewas op dezelfde plek wordt geperst en gewikkeld, is de basis van deze zeer compacte en lichtgewicht machine. De KUHN BIO biedt boeren en loonwerkers over de hele wereld al twee decennia lang hoogwaardige balen en zal dat blijven doen.

BIO staat voor 'Bale-In-One'


Twee bewerkingen - persen en wikkelen - worden in één gecombineerd omdat de machine een geïntegreerde wikkelaar heeft. Dit ongeëvenaarde ontwerp maakt de BIO (nu i-BIO+) een ultracompacte, gemakkelijk te manoeuvreren en lichtgewicht oplossing. Een combi die past als een ‘handschoen’ in heuvelachtige omstandigheden en in kleine of natte velden. Maar de i-BIO+ wordt ook ontdekt door steeds meer boeren die in gemiddelde omstandigheden opereren als een perswikkelaarcombinatie met een goede prijs-prestatieverhouding.

i-Bio+ perswikkelcombinatie

Optimale voederkwaliteit tegen de laagste kosten


De innovaties van KUHN zijn altijd afgestemd op de behoeften van de agrarische ondernemer. Daarom is de i-BIO+ voorzien van de TWIN-reel filmbinding en INTELLIWRAP wikkelsystemen. De gepatenteerde TWIN-reel filmbinding maximaliseert de silage en biedt mogelijkheden om te besparen op verbruiksmateriaal. Tevens wordt deze machine door de klanten gewaardeerd om zijn bedieningsgemak en minimale ruimte bij opslag. De i-BIO+ perswikkelcombinatie maakt gebruik van twee standaard 750 mm stretch-film rollen, wat veel voordelen biedt ten opzichte van andere filmbindsystemen die een speciale brede mantelfolie gebruiken. Gewone stretchfilm is goedkoper en u kunt een veel hogere pre-stretch ratio (70%) gebruiken dan conventionele systemen met brede mantelfolie. Bovendien is de verwerkingstijd geoptimaliseerd omdat de begin- en eindstreng zo kort mogelijk zijn. Dit verlaagt de filmbindkosten tot 37%.

De standaard wikkelsystemen maken het alleen mogelijk om een even aantal folielagen aan te brengen. Met behulp van de KUHN INTELLIWRAP-technologie is het mogelijk om even en oneven filmlagen aan te brengen. Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, gewasomstandigheden en de bewaartermijnen kan het aantal filmlagen (4, 5, 6, 7, 8, 9....) eenvoudig worden aangepast. 
i-Bio+ perswikkelcombinatie3

High-speed wikkelen


De baal is gereed voor wikkelen nadat het bovenste deel van de perskamer is geopend; er is geen baaloverdracht nodig. Het onderste deel van de perskamer fungeert dan als wikkeltafel.  De wikkelring is uniek voor de i-BIO+, met twee geïntegreerde foliehouders met pre-stretchers. Ze draaien strak om de baal heen met een snelheid tot 50 tpm. Het duurt slechts 18 seconden om een baal met 6 lagen folie te wikkelen. Zodra de baal volledig is gewikkeld, wordt deze door de machine afgeladen. 
i-Bio+ perswikkelcombinatie1

Allround over de hele wereld


Door het unieke concept en de voordelen hebben de verschillende versies van  de  BIO - tot de huidige KUHN i-BIO+ hun weg gevonden naar de meest unieke locaties en omstandigheden over de hele wereld. Inzetbaar voor de meest uiteenlopende gewasomstandigheden. Er worden verschillende acties  georganiseerd om samen met de gebruikers het 20-jarig bestaan te vieren.

Vraag een demo aan