02 december 2021

NIEUW KUHN DURAKARB: niet te stoppen!


De nieuwe KUHN DURAKARB-rotorkopegtand, uitgerust met plaatjes uit wolfraamcarbide is vele malen slijtvaster

De plaatjes uit wolfraamcarbide zijn vervaardigd uit een samenvoeging van poeders die worden verkregen na samenpersing en verhitting van verschillende chemische elementen, waaronder wolfraam en koolstof. Het productieproces dat aan zeer nauwkeurige criteria voldoet, maakt het mogelijk een zeer hard en uiterst slijtvast materiaal te verkrijgen. Door deze technologie toe te passen op de messen van onze rotorkopeggen zorgen wij voor een hoog rendement van de investering, zelfs onder de meest extreme omstandigheden.

KUHN HR6040R ROTORKOPEG1

De redenen die het verschil maken

 

KUHN DURAKARB heeft 4 plaatjes met een totale hoogte van 136 mm. Het afgeronde voorprofiel van de plaatjes verdeelt de grondstroom zodat de slijtage aan de zijkanten van het blad beperkt blijft en de grond goed gemengd blijft. De specifieke "V"-vorm van het in het mes gesoldeerde plaatje maakt een groot contactoppervlak tussen het mes en het plaatje mogelijk. Hierdoor wordt het risico van breuk of verlies van het plaatje bij een botsing aanzienlijk beperkt. Het profiel zorgt niet voor extra dikte, waardoor het mes weinig vermogen vraagt.

Een oplossing die beschikbaar is op een ruim gamma KUHN-rotorkopeggen

 

KUHN DURAKARB is beschikbaar op de KUHN HR 104, 1003 / 1004 series rotorkopeggen van de FAST-FIT 2 generatie, alsook op de nieuwe KUHN HR 1020 / 1030 en 1040 series rotorkopeggen.  Op deze modellen kunnen KUHN DURAKARB gemonteerd worden in plaats van de standaard messen of de opgelaste KUHN DURAKUHN-messen.