04 januari 2022

BERGMANN: 125 jaar kwaliteit "Made in Goldenstedt"


Ludwig Bergmann GmbH uit Goldenstedt vierde in 2021 een bijzonder jubileum: het familiebedrijf in de derde generatie bestond namelijk 125 jaar en is daar trots op.

Sinds de oprichting in 1896 als fabriek voor landbouwmachines in Goldenstedt heeft BERGMANN met ongeveer 140 werknemers in dienst het productaanbod voortdurend uitgebreid.
 

De afgelopen decennia heeft het bedrijf zijn kernactiviteiten gericht op professionele strooi- en graslandtechniek en efficiënte agrarische logistiek. De machines worden wereldwijd naar meer dan 50 landen geëxporteerd.

Bergmann TSW 5210 Universeelstrooier 11

Traditie & innovatie – stabiliteit & flexibiliteit

De bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door de grondbeginselen "openheid, eerlijkheid, flexibiliteit en stabiliteit". Een verantwoorde en duurzame omgang met alle hulpbronnen is daarbij vanzelfsprekend. Met het motto kwaliteit "Made in Goldenstedt" laat het bedrijf zien trots te zijn op de productielocatie in Goldenstedt. "Dat moet ook in de toekomst zo blijven", aldus eigenaresse en directrice dr. Jutta Middendorf-Bergmann. "Daarom breiden we onze fabriek verder uit en blijven we onze processen optimaliseren, zodat we onze machines nog efficiënter kunnen produceren."

Toegewijd aan duurzaamheid

Het thema duurzaamheid is stevig verankerd in BERGMANN. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat het bedrijf al 125 jaar bestaat en innovatieve producten ontwikkelt voor duurzame land-bouw. "Met veel andere oplossingen op het gebied van digitale landbouwtechniek, zoals de koppeling met de agrirouter, features voor het optimaliseren van de machineprestaties door middel van eigen apps, weeginrichtingen/weegsystemen, de nieuwe weegcompensatie ExaRate en strooien aan de hand van toedieningskaarten (Variable Rate Control – VRC), willen we ook in de toekomst op een optimale en duurzame wijze bijdragen aan het succes van onze klanten", vertelt eigenaresse dr. Jutta Middendorf-Bergmann.

Bergmann werknemers goldenstedt

"Helaas konden onze langgekoesterde plannen voor ons jubileumjaar in 2021 niet doorgaan vanwege corona. Daarom verheugen we ons er nu des te meer op om onze innovaties op AGRITECHNICA 2023 aan onze klanten te kunnen presenteren."

Vraag een adviesgesprek aan