25 januari 2022

KUHN INTENSE zelfrijdende voermengwagen


Het programma KUHN zelfrijdende voermengwagens beschikt nu ook over de ‘heavy-duty’-modellen: de zogenaamde KUHN SPW INTENSE


Deze KUHN SPW INTENSE zelfrijdende voermengwagens zijn verkrijgbaar in 14, 16, 18, 19, 22, 25 en 27 m3 inhoud en worden vanaf heden aangeboden met schonere stage V-motoren om te voldoen aan de huidige emissienormen. Naast de schonere 250 pk sterke Volvo motor zijn er ook andere aanpassingen met als doel om klanten steeds efficiëntere voermengwagens aan te bieden. 

De unieke kenmerken van de KUHN SPW INTENSE zelfrijdende voermengwagen:

De KUHN SPW INTENSE-modellen zijn uitgerust met laad-, weeg-, meng- en distributiefuncties. Het laden gebeurt door een 2000 mm brede laadfrees met een vermogen van 200 PK waardoor een snelle vulling van de mengkuip wordt gegarandeerd. Het mengen wordt uitgevoerd door twee verticale vijzels wat zorgt voor een luchtig en een perfect homogeen voermengsel. Als extra optie zijn de mengvijzels leverbaar in K-NOX.

KUHN SPW INTENSIVE 1zelfrijdende voermengwagen


De gerenommeerde K-NOX-technologie vermindert de slijtage en kan de levensduur zes keer vermenigvuldigen. De distributie gaat via een dwarstransportband aan de voorzijde van de kuip die rechts of links van de machine lost. De chauffeur heeft tijdens het proces volledig zicht op de losband. Voor veehouders met kleinere stallen kan de KUHN SPW INTENSE met losopeningen aan de achterzijde links en rechts uitgevoerd worden voor doodlopende gangen. In krappe omstandigheden is de 4-wielstuuroptie een groot voordeel.

KUHN INTENSE VOERMENGWAGEN KNOX TECHNOLOGIE

De nieuwe 250 pk sterke Volvo Stage V-motor voorziet de zelfrijdende voermengwagen van voldoende vermogen dat nodig is om de meest zware werkzaamheden te kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld het lossen en laden van kuilvoer bijvoorbeeld. Om te voldoen aan de behoeften van verschillende gebruikers heeft de KUHN SPW INTENSE-serie een rijsnelheid van 25 km/uur oplopend tot 40 km/uur.

Vraag een adviesgesprek aan

SPW INTENSE stage V, nieuwe functies voor verbetert comfort en prestaties!

 • Naast de nieuwe motor die voldoet aan de nieuwe EU stage V emissienorm heeft KUHN ook andere technische verbeteringen doorgevoerd. Hierdoor kunnen de agrariërs steeds efficiëntere en duurzamere landbouwmachines gebruiken voor dagelijks gebruik.
   
 • Nieuwe VISOSPACE cabine standaard. De VISOSPACE-cabine blijft de ruimste cabine op de markt en biedt een panoramisch aanzicht van 360° graden. De linker zijdeur en voorruit zijn van  100% glas wat resulteert in maximaal comfort en controle bij het manoeuvreren in voergangen of krappe ruimtes.
   
 • Nieuwe 250 PK sterke VOLVO motor gecombineerd met SCR-technologie aan de achterkant van de machine. Deze positionering garandeert een uitstekende gewichtsverdeling op  de achterste aandrijfas (65% van het machinegewicht), waardoor meer tractie wordt geleverd.
   
 • Nieuwe CCI 800 full-colour touch-screen terminal. Dit display geeft alle nuttige informatie weer met betrekking tot de werking van de voermengwagen. Het display is gekoppeld aan een multifunctionele joystick voor comfortabel rijden.
   
 • Het nieuwe weegsysteem met digitale gegevensoverdracht zodat gebruikers belangrijke informatie kunnen beheren zonder dat fysieke overdracht nodig is (SD-kaart of USB-stick). Met behulp van de webinterface (evenals de smartphone-app) kan de gebruiker het voedingsschema op elk gewenst moment op afstand wijzigen en toegang krijgen tot alle rapportage gegevens.
   
 • KUHN CONNECT. Vanaf heden zullen de KUHN INTENSE  zelfrijdende voermengwagens leverbaar zijn met KUHN CONNECT-functies. Een dashboard op het  MyKUHN-portal stelt gebruikers in staat om het gebruik van hun voermengwagen bij te houden met behulp van een aantal eenvoudige indicatoren. Dit maakt het eenvoudiger om nieuwe manieren te vinden om de efficiëntie te verhogen. KUHN CONNECT bevat ook een digitaal, volledig configureerbaar onderhoudsdashboard met alle belangrijke informatie. Gebruikers ontvangen dus meldingen wanneer een onderhoud nodig is.