23 februari 2022

Passion for Bales kennisplatform staat online!


Voor het produceren en bewaren van kwaliteitsvol ruwvoer hebben wij in samenwerking met KUHN Geldrop een interessant kennisplatform ontwikkeld.

Het produceren van een goede baal is dé ambitie voor zowel loon- als (melk)veebedrijven. Het maken van een goede baal is meer dan alleen voer bewaren. Het beschermt waardevolle ingrediënten en voedingsstoffen tijdens de opslagperiode. Een goede baal zorgt voor hoge prestaties van het vee, verhoogt de diergezondheid en heeft een directe invloed op de winstgevendheid van het loon- en (melk)veebedrijf. Dat geldt ook voor het leveren van de juiste service en winstgevendheid van het loonbedrijf die veelal de werkzaamheden uitvoert.

Ga naar het kennisplatform 
 

Handige tips en waardevolle informatie

Het nieuwe Passion for Bales-platform staat vol handige tips en waardevolle informatie over het oogsten, bewaren en verwerken van hoge kwaliteit ruwvoer. Op basis van de basisprincipes van het oogsten en produceren van ruwvoer, transport en opslag worden diverse interessante artikelen over praktische zaken aangeboden.

U vindt er meerdere blogartikelen en video’s die dieper ingaan op verschillende onderwerpen uit de praktijk, zoals de invloed van foliebinding op voerkwaliteit en kostenvoordelen van verschillende bind- en wikkelprocessen.