17 oktober 2022

PERSBERICHT: Kuhn vernieuwt zijn trommelmaaiers


KUHN vernieuwt zijn trommelmaaiers. Het nieuwste model in het assortiment is de KUHN PZ 3015 trommelmaaier die een werkbreedte heeft van 304 cm en ontwikkeld is om uitstekende maaiprestaties af te leveren,  zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

Geavanceerd ontwerp voor de meest veeleisende omstandigheden

KUHN maakt gebruik van een unieke trommel-configuratie met een getrokken aanspanning van de maai-unit. Dit maakt een optimale bodemvolging mogelijk, zelfs op hellingen met een hellingshoek tot 25°. Het ontwerp heeft er ook voor gezorgd dat de trommelmaaier eenvoudig kan inklappen en uitvouwen. Hierdoor is het transport over de weg veel veiliger voor overige weggebruikers. De maaier staat in verticaal transport in een hellingshoek van 120° graden.  

kuhn pz 3015 trommelmaaier 1

Optimale ruwvoerkwaliteit

Minimale gewasvervuiling en maximale ruwvoerkwaliteit worden gegarandeerd door het KUHN LIFT-CONTROL ophangsysteem. Het systeem zorgt voor een gelijkmatige bodemdruk, en is uitstekend bodemvolgend. Doordat er steeds meer trekkers met grotere vermogen worden aangeschaft heeft KUHN de aandrijving  van de trommels verzwaard. De speciaal gevormde tandwielen van de haakse trommelaandrijving beschikken over een groter contactoppervlak en zijn daardoor sterker.
KUHN PZ 3015 trommelmaaier2

Verhoogd gebruikerscomfort

Voor de nieuwe PZ 3015 heeft KUHN verschillende oplossingen geïmplementeerd om de gebruikersgemak en efficiëntie van de machine te optimaliseren. De PZ 3015 heeft ook de unieke KUHN trommelconfiguratie met grote- en kleine mesplaten voor een optimale gewasflow. Zo is het mes-wisselsysteem vereenvoudigd en kun je met minimale kracht op een veilige manier heel snel de messen wisselen. De maaier kan verticaal weggezet worden en bereikt hiermee een hoogte van 3,6 m. De zogenaamde ‘heavy-duty’ aandrijflijn met spiraalgevormde tandwielen zorgt er tevens voor dat er minder geluid wordt geproduceerd tijdens het maaien. Dat is wel net zo fijn voor de chauffeur en omgeving.

Belangrijke specificaties:

  • Werkbreedte: 3,04 meters
  • LIFT-CONTROL systeem – instellen van bodemdruk en uitbreekbeveiliging
  • Het lichtgrijze beschermkleed is nieuw
  • Transportbreedte x hoogte: 2,50 x 3,60 meters met 0.5 meter bodemvrijheid
  • Transportpositie: verticaal hydraulisch opklappen tot 120°
  • Optionele parkeersteunen voor wegzetten in verticale positie

Ga naar de PZ trommelmaaiers