19 oktober 2022

KUHN VBP 7100-serie


Met de introductie van de VBP 7100-serie creëert KUHN een nieuw marktsegment voor perswikkelcombinaties. Speciaal ontworpen voor loonwerkers en landbouwers die op zoek zijn naar de meest krachtige en veelzijdige machine op de markt.

De balenpers heeft een zwaar uitgevoerde constructie en is ontworpen om onder alle omstandigheden topprestaties te leveren. Niet alleen tijdens het persen van grote strobalen met hoge dichtheid, maar ook van perfect gevormde kuilvoerbalen met kort gewas en een hoog vochtgehalte.

Gedurende het seizoen stro, hooi én kuilvoergewassen in balen persen en wikkelen. Of zelfs alle soorten gewassen op één dag. Een groeiende groep klanten wil dit allemaal doen met slechts één machine. Om winstgevend te kunnen werken moet deze machine over een optimale veelzijdigheid, baaldichtheid, capaciteit en duurzaamheid beschikken. Met de VBP 7100-serie is KUHN de eerste die een perswikkelcombinatie op de markt brengt die dit allemaal mogelijk maakt.

Gedurende het seizoen stro, hooi en kuilvoergewassen in balen persen en wikkelen

Of zelfs alle soorten gewassen op één dag. Een groeiende groep klanten wil dit allemaal doen met slechts één machine. Om winstgevend te kunnen werken moet deze machine over een optimale veelzijdigheid, baaldichtheid, capaciteit en duurzaamheid beschikken. Met de VBP 7100-serie is KUHN de eerste die een perswikkelcombinatie op de markt brengt die dit allemaal mogelijk maakt.

Veelzijdig en hoge baaldichtheden
Perst extreem goed gevormde en compacte balen van verschillende gewassen dankzij deze functies:

  • Gepatenteerd* i-DENSE – het automatisch afstemmen van de persdichtheid naar het gewas en capaciteit van de pers
  • Het invoersysteem met 23 messen met keuze naar de gewenste snijlengte.
  • Het optionele KUHN TWIN-foliebindsysteem met keuze tussen net- of foliebinding in te zetten naar de gewasomstandigheden en gewenste silage.

Capaciteit
Alle onderdelen zijn ontworpen om een maximale gewasdoorvoer:

  • De KUHN “INTEGRAALROTOR” met drie tanden en een speciaal ontworpen gewasrol, zodat het gewas onbeperkt kan worden ingevoerd.
  • Een perskamer met een dubbele spanarm biedt een gegarandeerde baalstart en hoge persdichtheid en zorgt er ook voor dat de spanning na het loslaten van de baal snel weer op peil is.
  • Een snelle achterklepsluiting en baalovergave, die ervoor zorgen dat de hoogste productiviteit in zijn klasse wordt behaald.

Robuustheid
De balenpers heeft een hoge levensduur dankzij deze basiselementen:

  • Een zwaar uitgevoerde perskamer, rollen en aandrijfcomponenten.
  • Een versterkt frame.
  • Een extra grote tandemas met grotere banden.

De KUHN VBP 7100-serie bestaat uit twee modellen:
1. de KUHN VBP 7160 voor balen met een diameter van 80 tot 160 cm en
2. de KUHN VBP 7190 voor balen met een diameter van 80 tot 185 cm.
Beide modellen kunnen worden uitgerust met het foliebindsysteem van KUHN.

De VBP 7100-serie is vanaf februari 2023 volledig beschikbaar