28 juni 2018

Snel en veelzijdig: MERGE MAXX 950


Loonbedrijf Servink deelt haar ervaringen met de Kuhn MERGE MAXX 950 bandhark.

Loonbedrijf Sevink uit Gendringen zocht een hark die als er weinig gras op het land ligt toch een goed zwad kan maken. Harken met middenafleg viel hem tegen omdat je dan vaak heen en weer moet rijden voor het persen van een goede baal. Daarnaast bemerkte Sevink dat doordat er steeds meer melkveehouders hun koeien laten beweiden, mest in het zwad (dus voer) terecht komt en dat is niet gewenst.

Kuhn Merge Maxx 950 BandharkMet de aanschaf van de Kuhn MERGE MAXX 950 bandhark is Sevink zeer tevreden. “Ik merk dat deze nieuwe machine over veel capaciteit beschikt en een egaal luchtig en bovendien ook schoon zwad neerlegt. Het maakt hierbij niet uit wat voor zwad (midden- of zijafleg) je maakt. Het zwad wat je met de 2 pick-ups oppakt, blijft egaal en is goed te verwerken door de navolgende machines als een balenpers of hakselaar. Ik kan precies zo harken wat de klant wenst.  Wil hij echt een 100% schoon product, dan accepteert hij wel dat er iets blijft liggen. Wil de klant dat wij alles schoon weg harken dan stellen wij de bandhark wat dieper in. In overleg met de klant bepalen wij de afstelling.

Bovendien is de capaciteit gigantisch wanneer je ca. 20 km/uur gemiddeld rijdt. De grootte van de percelen bepalen de capaciteit”. Deze KUHN MERGE MAXX 950 bandhark met een werkbreedte van 9,50 m kan tot 20 of 30 m gewas oprapen en op uniforme zwaden leggen. Met een eenvoudig bedieningsterminal kunnen belangrijke functies als zwadafleg, draairichting transportbanden, werk- en transportstand en bedrijfsurenteller eenvoudig bediend worden. Daarnaast is de bandhark uitgevoerd met een speciaal ontlastingssysteem (met 4 sterke instelbare veren) dat de bodemdruk onder die van een persoon van 90 kg houdt. Elke pick-up heeft een hoekverdraaiing van ca. 10 graden en de veren kunnen in verticale richting ca 20 tot 30 cm uitrekken, zodat een uitstekende aanpassing van bodemoneffenheden gewaarborgd is.

Wilt u meer informatie over de KUHN MERGE MAXX 950 bandhark? Neem dan contact op met Gert-Jan Hegeman, productspecialist van Reesink Agri uit Apeldoorn, via het telefoonnummer 06-11738682.

Hieronder kunt u het volledige interview bekijken: