10 juli 2018

De oplossing tegen wildgroei en onkruid


Melkveehouder en loonbedrijf Emsbroek deelt haar ervaringen met de Kuhn Agrilonger II.

Melkveebedrijf Emsbroek uit Neede heeft naast melkkoeien ook een loonbedrijf. Onlangs is Emsbroek gestart met klepelwerkzaamheden. Stefan Emsbroek vertelt: “Ik maai hoofdzakelijk langs de percelen en doe de slootkanten. We pakken ook de bosschages en struikengroepen langs weilanden en akkers aan, gezien het hout hard groeit. Je kan zien dat ze de percelen toch kleiner gaan inmeten tijdens de jaarlijkse inmeting. Dat is een belangrijke reden voor de aanschaf van de maaier. De grond is zeer belangrijk en als we minder mest kunnen aanbrengen omdat de percelen kleiner worden gaat het 2x zoveel geld kosten. Je moet het bijhouden en kort houden."

Kuhn Agrilonger II Armklepelmaaier 3Bijhouden

"Bijhouden is zeer belangrijk, anders krijg je gigantische wildgroei en veel onkruidzaden die uitwaaien over het perceel. We weten allemaal dat we in Nederland het spuiten aanzienlijk moeten verminderen, maar als je maait voordat het begint te zaaien, kun je een hoop onkruid voorblijven."

Beweiding en klepelen

"Zelfs onder het draad kunnen we makkelijk komen met de klepelmaaier, als er genoeg ruimte is, uiteraard. We maaien de onderkanten mee zodat de bedrading voor de koeien ook goed te zien is. Hiermee zorg je dat je geen begroeiing krijg tot de draden zodat er ook voldoende stroom op de draden blijft staan. De servo bediening bevalt zeer goed. Hij pakt heel fijn en soepel aan daar zijn we ook zeer tevreden over", zegt Emsbroek.

Wilt u meer informatie over de Kuhn Agrilonger II? Neem dan contact op met Gert-Jan Hegeman, productspecialist bij Reesink Agri uit Apeldoorn, via het telefoonnummer 06-11738682.

Hieronder kunt u meer beelden en het volledige interview zien: