17 mei 2018

Voor het eerst op Nederlandse bodem: Bergmann AgriTruck


Olislagers Mestdistributie kiest voor snelheid, een 8x8 aandrijving, wendbaarheid en breedstrooien met de Bergmann AgriTruck Tatra Phoenix meststrooier.

Arno Olislagers, geitenhouder en mestdistributeur uit Esch, nam afgelopen week voor het eerst plaats in de ruime cabine van de Bergmann AgriTruck Tatra Phoenix meststrooier om de vaste mest van zijn melkgeiten breed uit te strooien. “De eerste indruk is goed”, zegt Olislagers. “Wanneer het weer en de bodem een beetje nat was, liepen wij in het verleden altijd tegen een probleem aan. Wij raakten de druk kwijt van de trekker zodra de kar half leeg was. Bij deze Bergmann 8x8 AgriTruck Tatra combinatie komt er meer druk op de achteras en loopt deze altijd door omdat alle 8 wielen zijn aangedreven en gestuurd. De combinatie is sneller (tot 65 km/uur) en wendbaarder dan een trekkercombinatie. Door de 8x8 aandrijving met naafreductie en onafhankelijke wielophanging rijdt de Bergmann AgriTruck Phoenix eenvoudig door het land en over de weg.

Bergmann AgriTruck Tatra Phoenix meststrooier

Alles is hydraulisch. Dus ik denk dat er minder kapot kan omdat er minder slijtstukken in zitten (geen aftakas en kettingen). Olislagers heeft de AgriTruck gekocht voor vier doeleinden. Nu zit de Bergmann breedstrooier erop, maar ik gebruik de AgriTruck ook voor een kipper, tank- en silagewagen. Berkers Techniek B.V.​  heeft de Bergmann breedstrooier erop gebouwd en adviseerde ons”, vertelt Olislagers enthousiast. “Door zijn perfecte veersysteem is het rijgedrag ook prettig en de wegligging perfect.  Omdat de AgriTruck tevens beschikt over een geijkt weegsysteem mag de AgriTruck ook worden benut voor de mesthandel (drijf- en stalmest). Het systeem kan gekoppeld worden aan een taakkaartensystem zodat je kan regelen hoeveel kg / ha je gaat strooien. Dit kan verder uitgebouwd worden naar plaats specifiek bemesten”. 

De Bergmann AgriTruck Tatra Phoenix beschikt over een ZF AS-tronic automatische versnellingsbak, hoog-laag geschakelde tussenbak, een Paccar motor MX13 (DAF) 340 Kw-460 PK motor.  Verder heeft deze nog een bandendrukwisselsysteem met aparte compressor, wisselchassis met hydraulische borging en opdrukcilinders, geijkt weegsysteem, AGR systeem voor vaste mest (VMA), As 1, 2 en 4 gestuurd, banden OBO 24R20.5 Transport HD en 2x PTO, Vliegwiel- en versnellingsbak PTO.

Wilt u meer informatie over de Bergmann AgriTruck Tatra Phoenix breedstrooier? Neem dan contact op met Reesink Agri in Apeldoorn.

Bekijk hier de video: