10 september 2018

De Bergmann TSW voldoet aan alle eisen


Akkerbouwer Patrick van Ackeren deelt zijn ervaring met de Bergmann TSW 2140 E universeelstrooier.

“Een brede universeelstrooier die voldoende strooicapaciteit heeft, niet te zwaar is en netjes kan werken zonder in te sporen en voldoende volume heeft om te vervoeren. Dat waren onze eisen en bracht ons bij de in 2018 geïntroduceerde Bergmann TSW 2140 breedstrooier”, vertelt akkerbouwer Patrick van Ackeren die in de kop van Noord-Holland (Wieringerwerf) pootaardappelen, suikerbieten en granen teelt.

Brede bandenBergmann TSW 2140 E

“Dat er brede banden naast de bak gemonteerd kunnen worden sprak ons erg aan. Het is beter voor de bodem en je hebt minder kans op verdichting. We zochten een nieuwe strooier met veel verdeelcapaciteit om over geoogst land vaste mest en compost te strooien. Bovendien doen we ook aan stuifvrij rijden over de suikerbieten, uien en andere gewassen. En daarvoor willen wij er in het voorjaar smalle banden onder monteren om ook over het uienbed te kunnen rijden”. 

Simpele bediening

“Afgelopen hebben wij de Bergmann in gebruik genomen en compost gestrooid na het rooien van de tulpen. Momenteel strooien wij vaste mest omdat vorige week de aardappelen van het land zijn gehaald. De Bergmann brede universeelstrooier bedienen wij via een simpele pilot box! Dus geen luxe uitvoering maar een simpele en eenvoudige bediening. Dit bevalt goed, het is duidelijk en is compleet met weeginrichting. Dus we weten hoeveel tonnen we vervoeren. Aan de hand van deze gegevens kunnen we aflezen en instellen de hoeveel tonnen/ha we strooien en waar we specifiek strooien.”

Niet te zwaar

“Veel bedrijven willen in de toekomst lichtere machines met veel capaciteit. Deze bak heeft een volume van 14 kuub, kan best meekomen met andere merken en is niet te zwaar voor de bodem. Dat is een belangrijk punt”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rik Massier (productmanager bij Reesink Agri) via 31 (0)6 8380 2958 / rik.massier@reesinkagri.com of met uw Bergmann dealer.

De Bergmann TSW 2140 universeelstrooier is geleverd via Mechanisatie Haarlemmermeer BV.

Het volledige interview en beelden van de TSW 2140 E kunt u hier beneden bekijken.