11 september 2018

Wereldprimeur! Elektrisch aangedreven voermengwagen met MoRe-E!


Reesink Agri en Motrac Industries ontwikkelen "schone" voermengwagen, de MoRe-E die volledig elektrisch is aangedreven.

Reesink Agri (voorheen Reesink Technische Handel) heeft in samenwerking met Motrac Industries (beide dochterondernemingen van Royal Reesink) een elektrische aandrijving ontwikkeld voor de nieuwe serie voermengwagens van Kuhn, namelijk de Kuhn Profile 24.2 DL.

Groene energie

Brandstofbesparing en daarmee ook CO2 besparing wordt steeds belangrijker. Doordat de Kuhn voermengwagen volledig elektrisch, middels een batterij gevoede aandrijving aangedreven wordt, kan alle brandstof die normaal tijdens het mengen verbruikt wordt uitgespaard worden. Dit vermindert de CO2 uitstoot en verlaagt de brandstofkosten. Doordat op veel daken van agrarische bedrijven al zonnepanelen liggen of in de nabije omgeving een windturbine schone stroom opwekt, draait de voermengwagen nagenoeg volledig op groene energie.MoRe-E Elektrische Voermengwagen

Bediening

De voermengwagen is voorzien van een elektromotor met frequentieregelaar. Door middel van een app op de smartphone en afstandsbediening kan de voermengwagen worden gestart en het mengproces aangepast worden op het rantsoen. Door middel van deze bediening is de gehele machine op afstand te bedienen en hoeft de chauffeur het ladende voertuig niet meer uit. De chauffeur kan de voermengwagen meenemen met het ladende voertuig naar de kuilplaats. Hier kan hij alle producten laden en vanuit de cabine het mengproces starten, aanpassen of stoppen. Als het rantsoen geladen is, kan de wagen worden meegenomen naar de stal om het voer te lossen. Door middel van de afstandsbediening kunnen de losdeuren van de wagen geopend worden en kan het rantsoen gedoseerd uitgereden worden. Dit alles slechts met één voertuig (trekker met voorlader, shovel, enz.) Dit spaart een extra tractor op het bedrijf uit wat tevens een enorme besparing op afschrijving en onderhoud oplevert.

De aandrijving van de voermengwagen is nagenoeg onderhoudsvrij. Er zijn slechts enkele smeerpunten te vinden op de wagen en eens per 1500 uur moet de olie ververst worden van de haakse overbrenging. Dit in combinatie met de draadloze afstandsbediening maakt het geheel zeer gebruiksvriendelijk.

Meer informatie over MoRe-E

Tijdens de beurs ATH in Biddinghuizen (12-15 september 2018) is deze voermengwagen te zien op stand nummer 4.12, veld D van Reesink Agri.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Gert-Jan Hegeman, productmanager voederwinning en voederverwerking bij Reesink Agri, via tel.nr. (0)6 11738682 of via gertjan.hegeman@reesinkagri.com.

 

Hieronder kunt u de eerste beelden van voermengwagen met MoRe-E bekijken: