06 november 2018

KUHN introduceert de MAXIMA 3 pneumatische zaaimachine


KUHN brengt weer een innovatie op de markt. Het is de MAXIMA 3 pneumatische precisiezaaimachine.

Met deze precisie-zaaimachines voldoet KUHN volledig aan de eisen van de modernste landbouwbedrijven. De MAXIMA 3-serie is verkrijgbaar in 6 tot 12 rijen en geschikt voor het zaaien van maïs, soya, bieten en andere gewassen in rijen met een rij-afstand tussen 37,5 en 80 cm.

KUHN MAXIMA 3 zaaimachine web.JPGDe nieuwe MAXIMA 3 bevat in totaal 12 modellen die leverbaar zijn met een telescopisch frame, getrokken frame, opklapbaar frame of telescopisch frame met verstelbare rijafstand.

De nieuwe MAXIMA 3-zaaimachines maken het zaaien in de hoogste precisie mogelijk met snelheden tot 10 km/h. Het door een nieuw parallellogram versterkte zaai-element geeft de zaaimachine een langere levensduur waar KUHN om bekend staat.

De kouterdruk van max. 180 kg, die een constante zaai-diepte garandeert, is een aanzienlijk verbetering.

Diverse MAXIMA 3-modellen zijn leverbaar met een elektrische aandrijving van de zaaischijven.

De voordelen zijn:

- Instellen van de zaaihoeveelheid vanuit de cabine
- Aanpassing van de zaaihoeveelheid o.b.v. bodemkaarten
- Schakelen van rijen via GPS of handmatig
- Eenvoudigere instelling van de zaaimachine

De nieuwe ISOBUS-terminal CCI 1200 is geoptimaliseerd voor het werken met de nieuwe MAXIMA 3. Gelijktijdig kunnen 2 ISOBUS machines worden bediend en aangestuurd zoals in het geval van een ISOBUS fronttank i.c.m. MAXIMA 3 ISOBUS.

KUHN MAXIMA 3 zaaimachine 1 web.JPG

Indien nodig zijn er tal van speciale toebehoren beschikbaar voor de nieuwe MAXIMA 3-serie. Dit creëert flexibiliteit die uniek is in de markt.

Toebehoren aan de voorzijde, in het midden en aan de achterzijde geeft de bestuurder de volledige controle over het zaairesultaat en vergemakkelijkt het werken in moeilijke omstandigheden met bijvoorbeeld veel gewasresten.

Kortom

KUHN lanceert een innovatieve, veelzijdige en krachtige nieuwe MAXIMA 3 serie pneumatische precisiezaaimachines die voldoen aan de eisen van zowel akkerbouwers als loonbedrijven.