16 november 2018

KUHN V-LINER en hydraulische werkdiepte-stelling


KUHN introduceert een nieuwe V-LINER aandruk- en verkruimelrol en hydraulische werkdiepte-verstelling voor de CULTIMER M en L schijvencultivatoren en OPTIMER + en XL schijveneggen.

De V-LINER aandruk- en verkruimelrol wordt gekenmerkt door ringen vervaardigd  uit een V-profiel met een diameter van 600 mm. Tussen de V-ringen KUHN V-LINER ROLbevinden zich messen die over de bodem strijken en de rol tussen de ringen schoonhoudt. De messen zijn centraal middels een spindel qua agressiviteit / hoek in te stellen. De combinatie van de V-ringen en de messen zorgt voor een optimale verkruimeling en afwerking van de bewerking. Door de goede verkruimeling en aandrukken wordt vertering van gewasresten bevorderd en de opkomst van eventueel vanggewas gestimuleerd.

 

Werkdiepte vanuit de cabine verstellen

Al jarenlang is KUHN bezig om oplossingen te vinden ter verbetering van de werkomstandigheden van de gebruikers. Dit is dan ook de reden waarom KUHN een nieuwe optie heeft geïntroduceerd voor het instellen van de werkdiepte van de CULTIMER M en L stoppelcultivatoren en de Optimer XL schijveneggen. Vanuit de cabine kan met een DW ventiel de werkdiepte worden aangepast.

Hydraulische werkdiepte verstelling

Tevens is de ingestelde werkdiepte op een duidelijke indicatie met schaalverdeling af te lezen. Deze optie biedt de klant de mogelijkheid om tijdens het werk de werkdiepte van de machine aan te passen. Een voor de hand liggende toepassing is hydraulische rolverstelling.JPGbijvoorbeeld het dieper werken in een werkgang met sporen van oogstmachines.

 

 

Kijk voor meer informatie naar de video van één van de eerste gebruikers in Nederland die tegelijkertijd in één werkgang ook groenbemester in zaait.

Voor meer informatie

Neem contact op met onze productspecialist Erik Roelofs via 06-18780171 of via erik.roelofs@reesinkagri.com

Video: https://youtu.be/JuQQMfeHHIM