28 januari 2019

KUHN I-SPRAY bespaart tot 80% gewasbeschermingsmiddel


In de huidige professionele landbouw is het een uitdaging om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te reduceren. In samenwerking met CARBON BEE ontwikkelt KUHN momenteel een veldspuit welke onkruid kan lokaliseren en dit tevens plaats specifiek kan behandelen.

Het KUHN I-SPRAY-concept

Uitgerust met hyper-spectrale sensoren op de spuitboom kan de moderne apparatuur op de KUHN veldspuiten de vegetatie continu blijven monitoren.

KUHN I-SPRAY 2

De kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om de beelden te analyseren en gewassen te herkennen die moeten worden behandeld. Het doel is om de spuitdop alleen te laten spuiten om het onkruid te behandelen. Voor de gebruiker is het belangrijkste voordeel dat de gewasbeschermingsmiddelen alleen worden toegepast waar dit nodig is.

KUHN I-Spray (1)

Een nieuw tijdperk in gewasbescherming 

De komst van de KUHN I-SPRAY is een revolutie in de moderne spuittechniek. Doordat de technologie zeer nauwkeurig onkruid kan herkennen is het mogelijk om gerichte spectrum plantaardige producten te selecteren om een hogere efficiëntie van chemische toepassing te verkrijgen. Verder is het doel niet meer om preventief het gewas te behandelen maar om alleen te spuiten daar waar nodig is met het meest geschikte product.

KUHN I-SPRAY

Veelbelovende cijfers
De eerste cijfers tonen aanzienlijke besparingen die wel tot 80% kan oplopen in gewasbeschermingsmiddelen. Deze technologie biedt de mogelijkheid -- door meer gericht actieve stoffen te gebruiken -- om resistentie tegen herbiciden te managen. Ten slotte zullen de kaarten van onkruid een betere agronomische kennis van veldomstandigheden weergeven wat resulteert dat nieuwe gewasculturen in de toekomst beter kunnen worden gemeten, getest en ontwikkeld op agrarische bedrijven. Dit zal KUHN en CARBON BEE de komende maanden verder gaan onderzoeken.Het KUHN I-SPRAY-concept zal op SIMA 2019 welke van 24 tot 29 februari 2019 worden geïntroduceerd. 

Voor meer informatie:
Neem contact op met onze productspecialist Christiaan Borkus via email: christiaan.borkus@reesinkagri.com of +31 (0)6 52466226.