05 februari 2019

KUHN AUTOSPRAY: Extreme spuitprecisie op veldspuiten


Tijdens het spuiten zijn rijsnelheid, spuitdruk en afgifte nauw verbonden met het type spuitdop dat wordt gebruikt, waardoor chauffeurs hun werkbereik beperken. Het KUHN AUTOSPRAY precisiespuitsysteem elimineert al deze beperkingen en maakt het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen voor de gebruikers eenvoudiger. De chauffeur selecteert de gewenste druppelgrootte en kan de gewenste afgifte regelen. Zo is het mogelijk om te werken met een groot snelheids- en afgiftebereik met behoud van nauwkeurigheid.

PWM-technologie

De intelligente spuitdoppen van het KUHN AUTOSPRAY systeem zijn uitgerust met PWM-technologie en kunnen daarmee de afgifte en de druk onafhankelijk regelen. Om dit te bewerkstelligen, wordt de gift opgedeeld in 20 micro pulsaties per seconde (20 Hertz) waarbij het systeem de lengte van de openingstijden regelt. Om de optimale dekkingsgraad op het gewas te garanderen worden de giften op de KUHN AUTOSPRAY-spuitdoppen synchroon langs de spuitboom aangestuurd.


Hoge precisie en bedieningsgemak

Voor de chauffeur in de cabine is alles eenvoudig. De druk hoeft niet meer te worden aangepast aan de hand van talrijke parameters (zoals dosis, rijsnelheid en druppelgrootte). De gebruiker voert eenvoudig de dosis en de druppelgrootte in via zijn ISOBUS-terminal. Bij gebruik van taakkaarten hoeft de gebruiker alleen de gewenste druppelgrootte te selecteren.  

KUHN AUTOSPRAY CCI  1200 TERMINAL

Het KUHN AUTOSPRAY-systeem is ook uitgerust met de volgende functies:

-Ringleiding op de spuitboom voor het spoelen van de spuitboom en voor een geringe verstopping van de doppen
-Individuele spuitdopschakeling om overlappingen te beperken
- Plaats specifiek en exacte hoeveelheid spuiten

Druppelgrootte: een belangrijke onderscheidende factor

Om nog exacter te kunnen spuiten, is het belangrijk om voor de juiste toepassing ook de juiste druppelgrootte in te kunnen stellen. Selecteren van fijne druppels bij contact herbiciden en grove druppels als de omstandigheden daarom vragen.

Het KUHN AUTOSPRAY-systeem wordt op de SIMA 2019 welke van 24 – 29 februari ’19 in Parijs wordt georganiseerd voor het eerst aan het publiek getoond. Vanaf 2019 is KUHN AUTOSPRAY te koop en beschikbaar op de gedragen en getrokken veldspuiten met EQUILIBRA-ophanging.

Voor meer informatie:
Neem contact op met onze productspecialist Christiaan Borkus via email: christiaan.borkus@reesinkagri.com of +31 (0)6 52466226.

KUHN AUTOSPRAY