01 juli 2019

Onderzaaien met de Einböck Aerostar-Exact wiedeg en P-BOX-STI zaaimachine


Onderzaaien met de EINBÖCK Aerostar-Exact wiedeg en P-BOX STI zaaimachine tussen de opkomende mais gaat formidabel!

Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechnisch bedrijf BV uit Voorst is met de EINBÖCK Aerostar-Exact wiedeg en P-Box-STI elektronische zaaimachine heeft een vanggewas onder de opkomende maisplanten gezaaid. Het doel is stikstof af te vangen wanneer de mais in het najaar geoogst gaat worden. Een verplichting die dit jaar geldt op zand- en lössgrond en voor 1 oktober 2019 gedaan moet zijn. Eind juni heeft Hofmeijer al 263 hectare vanggewas gezaaid.

Hofmeijer zocht een flexibele machine om in de verschillende groeistadia van de mais het vanggewas - Italiaans raaigras op dit moment - in te zaaien. Daarnaast is capaciteit en flexibiliteit voor een loonbedrijf een belangrijk item.

Uiterst flexibel inzetbaar

Hofmeijer beschikt over 2 precisie-zaaimachine voor het zaaien van de mais. De ene zaait op 50 cm rijafstand en de andere op 75 cm. Door de 600 mm lange en 7 mm dikke flexibele tanden kan de machine in beide omstandigheden ingezet worden. Bij beschadiging van planten in een later stadium kunnen tanden ter plaatse van de maisrijen opgehangen worden in speciale beugels. Door de grote framehoogte kan van voor opkomst tot het 6e of 7e blad-stadium ge-egt en gezaaid worden. De intensiviteit kan vanuit de cabine middels hydraulische tandhoek-verstelling aangepast worden.

Einbock Aerostar-Exact wiedeg en P-Box-Sti zaaimachine

De Einböck Aerostar-Exact wiedeg is voorzien van wielen aan de voorzijde en een pendelend wielstel aan de achterzijde. Daardoor blijft de machine stabiel en nauwkeurig werken bij grotere werksnelheid. Buiten het onderzaaien in de mais kan de machine als wiedeg in andere gewassen ingezet worden, doorzaaien op grasland of voor het zaaien van volvelds vanggewas.

EINBÖCK P-Box STI elektronische zaaiunit

De EINBöCK P-Box STI elektronische zaaiunit heeft een elektrisch aangedreven doseersysteem. Daardoor is het afdraaien gemakkelijk, kan tijdens het zaaien de dosering aangepast worden en is de dosering afhankelijk van de rijsnelheid. Het vanggewas wordt via ketsplaten in het losse zand onder de maisplantjes gegooid. De tanden die er achteraan komen dekken het zaad vervolgens weer toe. Via de terminal met kleurenscherm wordt de chauffeur geïnformeerd over belangrijk informatie zoals de rijsnelheid, ingestelde dosering en niveau van het zaai in de bak.

Einbock Aerostar-Exact wiedeg en P-Box-Sti zaaimachine2
 

Zie ook de video:

https://www.youtube.com/watch?v=4K97dZt5Vz0&t=5s

Info over de wiedeg Aerostar-Exact

https://lnkd.in/dy_U9ZR en

over de P-BOX Sti zaaiunit
https://lnkd.in/d3SYbmC 

of neem contact op met uw dealer en / of productspecialist Erik Roelofs via erik.roelofs@reesinkagri.com of bel: 06-18 78 01 71