09 juli 2019

De nieuwe Kuhn Optidisc Elite maaibalk maait fantastisch


Meer dan 50 jaar nadat de schijvenmaaier van Kuhn is ontwikkeld en 15 jaar nadat de OPTIDISC maaibalk is gelanceerd, komt Kuhn met een verbetering van haar maaibalk. De nieuwe OPTIDISC ELITE is het resultaat van een grondige studie gericht op een nog hogere efficiency.

De belangrijkste innovaties zijn:

• Het overlap gebied is bijna verdubbeld wat resulteert in een verbetering van de snijkwaliteit. Tevens heeft vervuiling (zoals grond en grasresten) minder kans om zich aan de maaibalk te hechten wat grote voordelen heeft onder vochtige omstandigheden of bij plakkerige gewassen;

• Kleinere, bijna gehalveerd steek/snijhoek. Dit zorgt voor een meer homogene en snellere hergroei van het gewas. Tevens kunnen de machines voor de vervolgbewerking (schudders en harken) beter worden afgesteld;

• Nieuwe meshouders en maaischijven, waarvan de exclusieve vorm en constructie altijd zorgen voor een veilige bevestiging van de maaimessen in het geval dat er een obstakel geraakt wordt.

Tegelijkertijd zorgt deze constructie er voor dat de messen vrij kunnen roteren (360 °). Minder onderhoudskosten voor machines die intensief worden gebruikt. Op de glijsloffen kunnen slijtplaten gemonteerd worden en ter bescherming van de onderzijde van de maaibalk zijn slijtvaste beschermplaten beschikbaar.
 

Bijna 60 verschillende modellen maaimachines profiteren van de uitzonderlijke voordelen die de OPTIDISC Elite maaibalk kenmerken.

In Nederland zijn al een aantal gebruikers die met deze OPTIDISC ELITE maaibalk maaien. Zie bijvoorbeeld ook onderstaande video van Peter Nijeboer Diary uit Scharmer (Groningen) die zeer tevreden is over de maaikwaliteit en de capaciteit van de KUHN GMD 3525 + GMD 10030 triplemaaier waaronder de Kuhn Optidisc Elite maaibalk is gemonteerd.