16 september 2019

KUHN vestigt wereldrecord met 188,9 ha harken in 8 uur


188,9 hectare harken in 8 uur! gemiddeld 23,6 hectare zwad maken per uur!

Het record vond plaats op 26-08-19 in Braedstrup, Denemarken, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de DLG.
De DLG stelde het volgende vast: "188,9 hectare  harken in 8 uur. Dit komt overeen met een gemiddelde van 23,6 hectare per uur. De KUHN vier-rotor cirkelhark GA 15131 staat synoniem voor maximale prestaties, flexibiliteit en een perfecte kwaliteit. Met zijn werkbreedte van 9,50 tot 14,70 m is dit de basis voor een krachtige voederwinning.

De exclusieve 100% hydraulische rotoraandrijving maakt een perfecte aanpassing van de rotor-snelheid aan de omstandigheden mogelijk, terwijl onderhoud minimaal is.

Dankzij de BOOST-functie, die de rotorsnelheid van de voorste 2 rotoren met 20% verhoogd in vergelijking met de achterste rotoren, wordt een homogeen en luchtig zwad gemaakt. Dit levert een uitstekende kwaliteit zwad op. Dankzij het individuele uitheffen van de rotoren kan de chauffeur eenvoudig obstakels vermijden en gerende percelen harken. Dit draagt ​​bij aan deze uitstekende prestatie. De chauffeur waardeerde vooral de bediening en controle tijdens het harken via de CCI 1200 terminal en de WTK joystick zonder tijd te verliezen.

Een melkveebedrijf in het heuvelachtige Jutland (midden Denemarken) werd geselecteerd om dit record te bereiken. Mikael Skeldal, die het bedrijf runt met zijn zus en twee broers, had de John Deere 6250R-tractor uitgerust met CommandPro en AutoTrac. De vertegenwoordiger van DLG, die het record bevestigde, deed ter plaatse verschillende metingen. De tijd en de hectares werden nauwkeurig gemeten en de kwaliteit van het werk werd op basis van verschillende monsters nauwkeurig bepaald: DLG bevestigde de goede kwaliteit van het voer. Het zwad, de kruimelverliezen en voedereigenschappen zijn vastgelegd en gekwalificeerd in een wetenschappelijk rapport. Dit zal binnenkort worden gepubliceerd door het DLG-instituut.