28 september 2019

RAUCH MultiRate Control maakt precisiebemesting nog preciezer!


Het MultiRate-Doseersysteem voor pneumatische kunstmeststrooiers is 's werelds eerste doseer- en distributiesysteem voor korrelvormige meststoffen voor kleinschalige en uiterst nauwkeurige plantenvoeding. Kunstmestbesparing tot 23% is mogelijk!!

Met RAUCH MultiRate kunnen in totaal 30 secties afzonderlijk worden in- en uitgeschakeld. Tegelijkertijd kan de doseersnelheid voor elke sectie afzonderlijk worden geregeld. Dit zal een kunstmestbesparing tot 23% mogelijk maken en een significante opbrengststijging.

RAUCH MULTIRATE CONTROL DOSEERSYSTEEM1.JPG

Het MultiRate-Doseersysteem voor de 3-punts AERO 30.2 met een werkbreedte van 30 m of de getrokken AERO GT 60.2 pneumatische kunstmeststrooier met een werkbreedte van 36 m heeft 30 CAN-bus gestuurde doseer-eenheden. Elk deelbreedte voor meststoffen bestaat uit een compacte nokkenrad met een interne, zeer efficiënte elektrische motor met planetaire aandrijfeenheid. Met een hoge dynamiek en minimale insteltijden, is het dus voor het eerst mogelijk om de toedieningssnelheid en de werkbreedte in een raster van 1,0 - 1,2 m in te stellen op de veldtoepassing voor het strooien van applicatiekaarten, strooien in bochten, strooien van geren, strooien op veldgrenzen en biotoopbescherming met hoge precisie. 

Rauch MultiRate Control.JPG


Satellieten, cameradrones en sensoren verzamelen tegenwoordig zeer precieze informatie over de biomassa, bodemgesteldheid en voedingsbehoeften van ieder perceel. In tegenstelling tot AERO 30.2 of AERO GT 60.2 met MultiRate, kunnen de conventionele kunstmeststrooiers met hun grote spreidings- en overlappende oppervlak aan de achterkant en de zijkant, alleen de toepassingsvereisten voor kleine oppervlakken in zeer grove rasters over de gehele werkbreedte implementeren. Pneumatische kunstmeststrooiers met MultiRate Control implementeren zo op een ideale manier met minder kunstmestgebruik een verhoging van de opbrengst en maximale klimaat-, bodem- en waterbescherming.

 RAUCH MULTIRATE CONTROL DOSEERSYSTEEM.JPG
Met MultiRate Control kan plantenvoeding op kleine schaal worden geoptimaliseerd en kan de mestefficiëntie aanzienlijk worden verhoogd, terwijl tegelijkertijd de milieu-impact van overbemesting wordt verminderd. 


MultiRate met Taakkaarten

In combinatie met de task-controller van de CCI1200 ISOBUS-terminal kunnen taakkaarten die op de terminal zijn geladen, worden gebruikt om de 30 individuele doseereenheden van het MultiRate-doseersysteem te besturen en de meest complexe veldcontouren en applicatiezones in hoge resolutie weer geven. De verbeteringen als gevolg van nauwkeurige opvolgen van de applicatiekaarten resulteren in een besparing van kunstmest tot 10% met gelijktijdige optimalisatie van plantenvoeding in gebieden met een hoge opbrengst. 

MultiRate in bochten  
Tijdens het strooien in bochten betekenen de verschillende relatieve snelheden van de afzonderlijke secties op de boom ingesteld worden aan de hand van de gereden radius. Hiermee wordt overbemesting aan de binnenzijde en onderbemesting aan de buitenzijde voorkomen.    
Optimale milieubescherming Door het selectief afsluiten van individuele uitlaatopeningen, worden biotopen in het veld zoals grond, vijvers, marginale stroken en stromend water - zelfs als ze zich in het midden van het perceel bevinden - beschermd tegen het strooien van kunstmest. 

Rauch MultiRate Control 2.JPG

MultiRate met SectionControl

Het gebruik van afzonderlijke nokkenradsets maakt een nauwkeurige strooien in geren op zeer kleine plaatsen van 1,0 - 1,2 m mogelijk. Met 30 secties zijn aanzienlijke bemestingsbesparingen mogelijk en worden opbrengstverminderingen door dubbele verstrooiing vermeden.  

Optimale verdeling tot de veldgrens

De goede kunstmestverdeling van de pneumatische strooier tot aan de veldgrens kan verder worden geoptimaliseerd door het toepassen van een grensstrooiplaat. Hierdoor is het mogelijk tot aan de veldgrens 100% te bemesten..

Verhoogde dynamiek van de elektrische doseeraandrijving  

Vergeleken met de tot nu toe gebruikte hydraulische aandrijvingen, hebben de nieuwe 48 V elektrische aandrijvingen een aanzienlijk hogere dynamische respons op snelheidsveranderingen. De elektrische aandrijving reageert 6 keer sneller dan de hydraulische aandrijving. Dit betekent dat de verdeling van meststoffen nauwkeurig kan worden geoptimaliseerd en dat een aanzienlijke bemesting wordt bespaard. Het gebruik van het uitschakelen van afzonderlijke doseerunit maakt een precieze strooien in geren op van 1,0 - 1,2 m mogelijk. Met 30 secties zijn aanzienlijke bemestingsbesparingen mogelijk en worden opbrengstverminderingen door dubbele verstrooiing vermeden.

Deze noviteit heeft de Zilveren Medaille op Agritechnica 2019 gewonnen.
U bent van harte welkom op de RAUCH stand D20, hal 9  Agritechnica te Hannover van 10 - 16 november 2019.