28 september 2019

Rauch MDS.2, compleet in een nieuw jasje


Met de volledig vernieuwde MDS.2-serie zet RAUCH nieuwe standaardnormen in het complete pakket met kunstmeststrooiers met twee strooischijven. Werkbreedte tot 24 m en een voorraadtank tot 900 liter 

Vier basismodellen met voorraadtanken van 500 tot 900 liter overtuigen niet alleen de professionele akkerbouwer, maar ook de agrariër werkzaam in de groente-, fruit-, of hopteelt en wijnbouw door zijn hoge precisie, gebruikersgemak en de alom geprezen MDS-betrouwbaarheid. 

MDS.2.jpg

De RACUH MDS.2, kenmerkt zich door een aanzienlijk grotere MDS-voorraadtank met een inhoud van maximaal 2.000 kg. Bovendien is de MDS.2-serie voorzien van een tweetal nieuw ontwikkelde Multi-Disc-M2 strooischijven met precieze strooischoepen en heeft een werkbreedte van maximaal 24 m.

Comfortabel, snel en zonder gereedschap, kunnen de MDS-strooischijven aan de gewenste bemesting en werkbreedte bij basis- en overbemesting en grensstrooien worden aangepast. 

RAUCH MDS 18.2 strooier

Nieuwe accenten worden gelegd op de RAUCH MDS.2 met zijn moderne ontwerp. De eenvoudig in te stellen hydraulische of elektronische doseerschuifinrichting en de makkelijk bereikbare schaalverdeling zijn aan de voorzijde van de strooier gemonteerd.

Deze bevinden zich precies in het gezichtsveld van de bestuurder en buiten het vervuilingsgebied. Aanpassingen in de toedieningssnelheid met de elektrische E-Click doseerschuiven of de rijsnelheidsafhankelijke QUANTRON-Adosering kunnen tijdens het rijden eenvoudig worden geregeld. Functionele, optionele waarschuwingsborden met duurzame LED-verlichting zorgen voor een hoge verkeersveiligheid, zelfs bij slecht zicht.

Quantron A terminal Rauch strooier

De KUHN MDS.2 biedt talloze opties  Nauwkeurige en vanuit de trekker op afstand bediende  rand- en grensstrooiinrichting, TELIMAT of GSE 7, maken precieze plantenteelt mogelijk tot aan de perceelsgrens. Zelfs bemesting in rijgewassen is geen probleem voor de MDS.2 Met de optionele RFZ7 rijenbemesting kunnen tot 7 rijen tegelijkertijd met hoge precisie worden bemest.

Ook in de fruit-, en hopteelt en wijnbouw laat MDS niets te wensen over. Met de RV2M1-optie worden de waardevolle kunsmestkorrels dichtbij de wortels neergelegd. De rijsporen blijven kunstmestvrij. De voorraadtank van de MDS 8.2 is speciaal ontworpen voor de fruitteelt en wijnbouw. Driehoekig strooibeeld met grote overlappingszones voorkomen schade aan het fruit en de planten. De hoogwaardige en uitgebreide poedercoating, het hoge aandeel roestvrij staal en hoogwaardige kunststoffen, zorgen ervoor dat de MDS.2-strooier gedurende vele jaren gebruikt kan worden.