21 oktober 2019

Einböck CHOPSTAR TWIN maakt schoffelen dicht langs de rijen mogelijk


Einböck presenteert op Agritechnica CHOPSTAR-TWIN een geheel nieuw concept t.b.v. de schoffeltechniek. De fabrikant die gespecialiseerd is het ontwikkelen van machines voor de mechanische onkruidbestrijding heeft mede dankzij de jarenlange ervaring een geheel nieuw concept bedacht.

In plaats van de schoffelelementen tussen de rijen te laten schoffelen, wordt de CHOPSTAR-TWIN ontwikkeld om bovenover de rijen langs te gaan. Het voordeel is dat het schoffelen nu zeer dicht langs de jonge net opgekomen plantjes die in de rij staan, mogelijk is. Het parallellogram gaat dus niet tussen de rijen door om het onkruid te verspreiden maar boven over de gewasrijen. Door de regelbare schuinafstelling van de schijven kan een precieze werkdiepte worden gegarandeerd.

EINBOCK CHOPSTAR TWIN 4

Twee wielelementen die dichtlangs de gewasrij lopen garanderen een precieze werkdiepte van het schoffelgereedschap zoals veertanden en scharen. Het smalle niet bewerkte oppervlakte kan met de vingerwieder of in tweede werkgang met de Aerostart Exact wiedeg bewerkt worden. Op deze manier wordt er volvelds mechanische onkruidbestrijding toegepast.

EINBOCK CHOPSTAR 3

Het veelzijdige frame met verstelbare rijenafstand tot wel 75 cm maakt het mogelijk om te schoffelen in gewasrijen van granen, soja, bieten, groentes alsook speciale cultuurgewassen. Ideaal is het wanneer de CHOPSTAR-TWIN wordt gecombineerd met de hoogwaardige en zeer nauwkeurige automatische camerabesturing ROW-GUARD. Na uitgebreid testen of verschillende proefvelden komt deze noviteit in voorserie.

EINBOCK CHOPSTAR TWIN