21 oktober 2019

Einböck introduceert SMART-CONTROL meet- en regelsysteem


Met SMART-CONTROL module tilt de Oostenrijkse fabrikant Einböck de schoffeltechnologie naar een hoger niveau. De innovatieve, gepatenteerde, nieuwe elektronische werkdiepte-instelling voor de Einböck AEROSTAR-EXACT wiedeg.

De Oostenrijkse fabrikant Einböck blijft de mechanische onkruidbestrijding doorontwikkelen en vervult opnieuw een voorttrekkende rol als pionier op het gebied van mechanische onkruidbestrijding. Met het  SMART-CONTROL meet- en regelsysteem presenteert Einböck op Agritechnica een geheel nieuw systeem voor een nog nauwkeurige werkdiepte instelling van de AEROSTAR-EXACT wiedeg.

EINBOCK SMART CONTROL 1

De wiedeg die uitgerust is met een SMART CONTROL-module houdt de werkdiepte altijd exact op de vooringestelde waarde. Een permanente sensorregeling bewaakt de afstand tussen het frame, de bodem en de tandvervorming door verschillende tegendrukken voor ieder bodemomstandigheid en grondsoort. Ieder tandveld wordt afhankelijk van de bodemomstandigheden en grondsoort automatisch ingesteld. Een tweetraps controller past het hoogteverschil tussen het frame en de grond automatisch aan en zorgt dat alle tanden op een constante diepte blijven.

Dit vereenvoudigt het gebruik voor de trekkerchauffeur aanzienlijk, omdat de tanden automatisch aan de bodemomstandigheden via de terminal worden aangepast en niet handmatig. Met deze voordelen is het mogelijk om de machine in een vroeger gewasstadium toe te passen en resulteert in een verhoging van de efficiëntie in het bestrijden van onkruiden.

EINBOCK SMART CONTROL2

Met het SMART-CONTROL wordt het afstellen van de wiedeg aanzienlijk eenvoudiger. Niet alleen biologische agrariërs, maar ook traditioneel gangbare agrarische bedrijven of bedrijven die in een omschakeltraject zitten en weinig ervaring hebben in mechanische onkruidbestrijding hebben met deze extra optie voor een conventionele wiedeg eenvoudiger om een ​​onkruidvrij perceel te verkrijgen.

Dit innovatieve systeem kan eenvoudig en prijsgunstig op alle bestaande AEROSTAR-EXACT precisie-eggen worden opgebouwd. Na succesvolle testen op de testpercelen van het bedrijf, zal een voor-serie in het voorjaar van 2020 beschikbaar zijn.  

Deze machine is te zien op de Einböck-stand van Agritechnica (hal 11, stand B05)