18 november 2019

De Bergmann RRW 400 overlaadwagen is vlugger dan een kiepwagen kan kiepen


"Voorheen gingen de suikerbieten in de kippers, maar dan konden de suikerbieten niet overgeladen worden. Nu kunnen de kippers op de weg blijven en laden we met de Bergmann overlaadwagen de kippers op de weg. Het voordeel is dan dat de weg schoon blijft.

Loon- en grondverzetbedrijf Bram Bakker uit Herveld heeft diverse kranen, bietenrooiers en zaaimachines en rijdt sinds het najaar van 2019 met de Bergmann RRW 400 overlaadwagen.

Bergmann RRW 400 overlaadwagen !

Capaciteit
"We zochten een overlaadwagen die capaciteit heeft. Daar was ik al een paar jaar naar op zoek omdat het steeds moeilijker wordt om de weg schoon te houden. De politie gaat hier steeds meer op letten. Dat is de insteek. Ik zocht in eerste instantie een achter-overlaadwagen. De reden is dat je dan achteruit moet rijden om te laden. Wanneer je scheef staat, is de kans groot om te vallen. Je kunt ook niet altijd alles zien. Nu heb je reiniging en goed zicht. Deze Bergmann RRW 400 overlaadwagen kwam hier het beste uit. Na een aantal aanpassingen die we samen met Peter Oosterink van Agrotechniek Oosterink BV uit Angeren hebben doorgevoerd, doet de wagen het nu uitstekend. We kunnen de bieten vanuit de rooier goed op de ladewagen laden. Ik rij met 1 overlaadwagen en kan deze makkelijk bijhouden. De capaciteit van de bietenrooier is niet achteruit gegaan. Omdat de capaciteit en de grootte van de Bergmann RRW 400 overlaadwagen goed genoeg is. Hij kan hoog storten en smal en dat gaat prima. Dit is een stevige en robuuste wagen en daar zocht ik naar".

BERGMANN RRW 400 overlaadwagen 2
 

Enorme capaciteit

"De capaciteit is super. Want binnen 40 seconden is de Bergmann RRW 400 leeg, maar wanneer de bieten op de hoop gestort kunnen worden, is deze veel eerder leeg. Dan heeft deze nog meer capaciteit. Deze Bergmann overlaadwagen is vlotter dan een kipper leeg is. We rijden met 1.2 bar. Voor bietenrooien en aardappel rooien is deze wagen geschikt".