17 december 2019

De nieuwe RAUCH AERO 32.1 pneumatische kunstmeststrooier te zien op de SMTB Bollenbeurs in Vijfhuizen.


De Duitse fabrikant RAUCH heeft onlangs op AGRITECHNICA 2019 een geheel nieuw ontwikkelde drie-punts pneumatische kunstmeststrooier met 30 m werkbreedte geïntroduceerd.

De voorgestelde RAUCH AERO 32.1 is een studiemodel en zal voor het eerst te zien zijn op de SMTB (Stichting Mechanische Tentoonstelling Bollenbeurs) die van 7 – 9 januari 2020 in de Expo Haarlemmer te Vijfhuizen wordt georganiseerd. RAUCH wil deze Aero eind 2021 officieel op de markt brengen. Het gaat dan om de modellen AERO 32.1 met 30m, 27m, 24m, 21m of 18 m werkbreedte.

Met AERO biedt RAUCH nu een pneumatische kunstmeststrooier aan die desgewenst plaatsspecifiek kan doseren, zelfs voor middelgrote bedrijven die grote waarde hechten aan een 3-punts aanbouw.

De voordelen zijn:

• Nauwkeurige, weersonafhankelijke strooitabellen

• Nauwkeurige verdeling van meststoffen ook met ureum, gemengde meststoffen, fijne zaden,

microgranulaat en problematische bemestingskwaliteiten

• Flexibele aanpassing van de werkbreedte met 4 of 24 secties (MultiRate)

• Constante toevoer van voedingsstoffen tot de veldgrens

• Eenvoudige naleving van de meststoffenverordening en optimale bescherming van het milieu

De RAUCH AERO maakt het mogelijk om te strooien met een hoge efficiëntie bij kostbare meststoffen. De maximale tankinhoud bedraagt 3.200 liter. Hoge toepassingssnelheden zelfs bij snelheden van meer dan 15 km/u zijn mogelijk door de 4 krachtige, hydraulische aangedreven doseerrollen. Hierdoor is de RAUCH Aero in staat om seriematig 4 verschillende strooibreedtes en 4 verschillende hoeveelheden te strooien.

Optioneel biedt RAUCH Aero met MultiRate 24 elektrische aangedreven doseerunits, ieder met een afzonderlijke afvoeropening en een viertal verschillende toepassingssnelheden. MultiRate 24 maakt kleinschalige, hoge precisiebemesting mogelijk met applicatiekaarten exact tot 1,25 m. De eisen voor meer bemestingsefficiëntie en milieubescherming wordt op deze manier geïmplementeerd.

De RAUCH AERO is uitgerust met moderne ISOBUS-elektronica. Veel gebruikte apps, zoals Section Control,Task Controler, Parallel Tracking en nog veel meer kunnen eenvoudig worden toegepast. De volledig nieuw ontwikkelde boom is een lichtgewicht constructie met centrale veerslinger en neigdemping maakt hoge snelheden mogelijk. De optionele boomhoogte-regeling stelt de boomhoogte volledig automatisch bij aan de omstandigheden. De transportbreedte bedraagt 2,9 m.

De RAUCH Aero is voor het eerst te zien op de SMTB (St. Mechanische Tentoonstelling Bollenbeurs die van 7-9 januari 2020 in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen wordt georganiseerd. Standnummer: 3B02 (J. van der Sluis)