03 juli 2020

Einbock Aerostar-Exact wiedeg en P-BOX Sti is precies de machine die ons past


Wim Grobben uit Enschede heeft samen met zijn vrouw en twee zoons een melkveebedrijf "de Nieuwe Melkboer" genaamd. Het is in omschakeling naar een biologisch melkveebedrijf met als doel om over ca 2 jaar biologische melk te gaan produceren.

De door Grobben geteelde gewassen zoals mais, sojabonen en gras mogen niet meer bespoten worden met gewasbeschermingsmiddelen.  Grobben ging op zoek naar een multifunctionele machine en vond de Einbock Aerostar Exact wiedeg + P-Box STI zaaiunit.
EINBOCK AEROSTAR EXACT WIEDEG1

Gedragen door 6 wielen

"Wij hebben hier te maken met droogte-gevoelige zandgronden en de Einbock Aerostar Exact wiedeg & P-Box Sti zaaiunit die gedragen wordt door 6 wielen leek ons een goede machine. Hier kunnen wij het onkruid mee bestrijden en bijvoorbeeld ook klaver en onderzaai onder de mais mee zaaien. Na het maken van een vals zaaibed hebben wij in diverse groeistadia gewiedegd en de Einbock Aerostar-Exact doet dat fantastisch. De machine loopt mooi vlak over het land en laat een mooi zaaibed achter. Natuurlijk moet je ook de rijsnelheid aanpassen aan de omstandigheden. Maar we kunnen al wel concluderen dat het een goede investering is en een machine die ons precies past!"

Zie hieronder de video en interview met Wim Grobben