10 september 2020

Nieuwe POWER FEED ROLLER op KUHN SB serie


KUHN introduceert een compleet nieuwe POWER FEED ROLLER vanaf modeljaar 2021 op de grootpakpersen uit de SB serie. Deze aangedreven gewasrol volgt de hoogte van het zwad actief en zorgt voor een volledig gecontroleerde gewasstroom naar de KUHN ‘Integral Rotor’. 

Naarmate de oogstperioden korter worden, is het goed dat de opname- en invoercapaciteit kan worden opgeschaald.

Uitstekende gewasgeleiding bij uiteenlopende volumes van gewassen en zwaden

Voor een invoerrotor kunnen moeilijke gewasomstandigheden of onregelmatige zwaden een uitdaging vormen. Met de POWER FEED ROLLER van KUHN behoort dit nu tot het verleden. Deze aangedreven gewasrol helpt niet alleen bij de invoer in het zwad, maar volgt de hoogte ervan ook actief. Als de geprofileerde rol binnen een bereik van 25 cm naar boven en beneden gaat, drukt deze het gewas samen en wordt er tegelijkertijd extra grip op het gewas verkregen. Hierdoor worden onregelmatigheden in het zwad gecompenseerd. Naarmate de onregelmatigheden in de zwaden worden weggewerkt, ontstaat er een constante gewasstroom naar de rotor die de potentiële doorvoer ervan verhoogt.

Minder piekbelastingen in het invoersysteem

Door het vermijden van piekbelastingen en de constante gewasinvoer loopt de machine rustig en heeft deze minder vermogen nodig. Daarnaast is er minder slijtage van de machine, omdat de invoer minder wordt belast.
Powerfeed rol KUHN sb serie 1

Doordat de doorvoer aanzienlijk is verbeterd, er minder vermogen nodig is en de kans op verstopping of overbelasting van de rotor is verminderd, kunnen klanten altijd profiteren van deze inventieve toepassing, ongeacht de wisselende gewasomstandigheden.

De voordelen van de POWER FEED ROLLER van KUHN:
•    Ongeëvenaarde totale capaciteit van de pers
•    Uitstekende gewasgeleiding bij wisselende gewas- en veldomstandigheden
•    Minder piekbelastingen in het invoersysteem 
•    Een rustig lopende machine
•    Perfect gesneden materiaal

Meer info over de KUHN SB serie grootpakpersen