29 september 2020

EINBOCK gaat samenwerken met ISARIA


ISARIA-plantsensor en de EINBOCK PNEUMATICSTAR-doorzaaimachines maken een uiterst efficiënte en krachtige doorzaai van grasland mogelijk. De Oostenrijkse fabrikant EINBOCK die wereldwijd bekend staat om zijn hoogwaardige schoffel-, zaai- en doorzaaimachines gaat samenwerken met het Duitse bedrijf ISARIA.

ISARIA is een gewasreflectiemeter (=een sensor) die op basis van de lichtreflectie de stikstofbehoefte van het gewas kan vaststellen. Uit de scans van deze sensor kunnen de biomassa en stikstofbehoefte in taakkaarten worden weergegeven. 

Het ISARIA PRO Active-sensorsysteem zorgt voor een aanzienlijk verhoogde efficiëntie en precisie voor het doorzaaien van grasland. Hiervoor wordt de ISARIA PRO Active plantensensor aangesloten via Bluetooth of Isobus met de terminal op de pneumatische zaaimachine EINBOCK P-BOX-STI en de SPEED TRONIC-besturing. 

einbock isaria sensoren 2

Daardoor is het mogelijk om zeer nauwkeurig de juiste benodigde hoeveelheid zaaigoed voor een gedeelte van grasland of akker te bepalen en naar de terminal te sturen. Hiervoor is de software van de SPEED TRONIC bediening aangepast en is het systeem de afgelopen maanden intensief getest. De twee sensoren van het ISARIA PRO Active zijn gemonteerd op een uitklapbaar frame dat in de fronthefinrichting wordt gehangen. Het frame is voorzien van twee sensoren, twee elektrische opklapcilinders en een gps antenne. 

Gebruiksvriendelijk, nauwkeurig en efficiënt

De praktische bediening is heel eenvoudig: na de afdraaiproef wordt de gewenste zaaihoeveelheid met minimale en maximale limieten ingevoerd in de ISARIA-terminal. De combinatie van de ISARIA-sensor en de EINBÖCK PNEUMATICSTAR maakt een uiterst efficiënte en krachtige doorzaai van graslanden mogelijk. Het systeem is met name interessant voor grote melkveebedrijven die hun eigen grasland verzorgen en loonwerkers.  

Zie afbeelding:
einbock isaria sensoren1
1.    De PRO Active sensoren van ISARIA meten de biomassa en stikstofbehoefte van de plant
2.    De PRO Active terminal berekent hoeveel zaaigoed op een perceelsgedeelte doorgezaaid moet worden
3.    De STI-terminal van EINBOCK neemt het voorberekende zaaihoeveelheid over en corrigeert waar nodig
4.    De pneumatische zaaiunit EINBOCK P-BOX-STI doseert nauwkeurig de berekende zaaihoeveelheid
5.    Nauwkeurige verdeling van de afgemeten hoeveelheid zaaigoed op de EINBÖCK pneumaticstar STI-wiedeg

 

Meer informatie?
Neem contact op met Christiaan Borkus (Productmanager Akkerbouw) via christiaan.borkus@reesinkagri.com of via 06-52466226.