Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechnisch bedrijf BV uit Voorst heeft de Einböck Aerostar-Exact wiedeg en P-Box-Sti electronische zaaiunit gekocht om vanggewas onder de mais te zaaien en om stikstof af te vangen als de maïs in het najaar geoogst gaat worden.

Hofmeijer zocht een flexibele machine om in de verschillende groeistadia van de maïs het gras in te zaaien. De Einböck Aerostar-Exact heeft veel flexibele dunne en langere tanden en is voorzien van een tweetal loopwielen en hierdoor kan er nog in 6 tot 7 bladstadia van de maïs gras onder gezaaid worden. Zonder beschadigingen. Dat is een groot voordeel.

De machine staat op 75 cm en kan aangepast worden. Ook wanneer de maïs hoger is kan de tanden en de machine aangepast worden zodat de maïs niet beschadigd wordt. De terminal in de cabine geeft aantal gedane hectare aan, zaaisoort, geeft met een groene balk aan of de machine zaait of niet, zaaisnelheid, capaciteit en reageert op een sensor.

De Einböck P-box sti heeft extra uitlopen die tussen de tanden is gemonteerd. Het zaad wordt breder uitgespreid via de ketsplaadjes tussen de bladeren zodat het zaad in de losse grond valt. Op deze manier is het loonbedrijf zeer flexibel en wanneer de mais echt omhoog schiet is het goed te doen met deze machine. De flexibiliteit en omdat we altijd in droge omstandigheden aan het werk kunnen, maakt het werken met de Einbock Aerostar Exact en P-Box-Sti zaaiunit ideaal.