RAUCH AXIS H EMC strooier 

Loonbedrijf Koonstra uit Balkbrug
“Met deze RAUCH AXIS H kunstmeststrooier kunnen wij kwaliteit leveren".


Al een poosje is Koonstra bezig met het maken van bodemscans. Harry Koonstra: "Met een veris-scan is dit een mooie aanvulling op plaats specifiek compost strooien en kalk strooien aan de hand van een bodemkaarten. Doordat je dit kan aanbieden kom je in contact met een bepaalde groep klanten die interesse heeft om ook plaats specifiek kunstmest te strooien.

Rauch was één van de fabrikanten die zo’n machine aanbood en met name de hydraulisch gestuurde schotels, en daarmee de variatie en de traploze gift en ook de bijna traploze breedte-verdeling sprak mij aan. "Er is op dit moment niet meer behoefte aan meer ruwvoer maar wel aan kwalitatief beter ruwvoer. En wij denken dat met plaats specifiek behandelen de gewassen egaler groeien en daarmee dus kwalitatief beter ruwvoer.

We hebben dit perceel met de veris-scan in kaart gebracht. De boeren hebben nu hun perceel inzichtelijk. Op basis van de veris scan heb ik een taakkaart gemaakt voor de Rauch Axis H kunstmeststrooier. De bodemkaart brengt inzichtelijk wat de waardes in de grond zijn. Deze is lang niet altijd vlak. Dat verschilt nog wel eens per perceel en doordat wij dat inzichtelijk hebben en wij plaats specifiek kunnen toedienen hopen wij over een paar jaar de waardes overal in het perceel gelijk te hebben zo vlak mogelijk te krijgen.