Voor ons moet de perswikkelcombinatie betrouwbaar zijn 

Loon- en aannemingsbedrijf Spoelstra uit Ameland koos niet voor één, niet voor twee maar voor maar liefst drie KUHN FBP 3135 rondebalenperswikkelcombinaties met foliebinding. "Dit jaar zijn de omstandigheden om het gras te oogsten zeer wisselend. We hebben wat zwaarder grasland en duingrasland. De rondebalenpers moet voor ons zeer betrouwbaar zijn omdat wij op een eiland gevestigd zijn en er niet direct ondersteuning is.

KUHN FBP 3135 perswikkelcombinatie Spoelstra

De pers moet alle soorten gewas direct goed kunnen snijden, kunnen persen en wikkelen. De klant verwacht van ons dat de balen goed gesneden zijn, een goede dichtheid hebben en goed gewikkeld zijn. Nadat wij deze pers eerst op demo hebben gehad is deze zeer goed bevallen en eigenlijk zo goed dat we nog twee hebben aangeschaft. Het rijden over de smalle weggetjes op Ameland gaat prima. De pers is mooi behendig en met enig oppassen lukt dat heel goed.

Alle bedieningsfuncties zijn goed 

De bediening is eenvoudig, een prima display, en alle functies zijn goed bedienbaar. Foliebinding wordt door onze klanten echt als een voordeel ervaren. Het geeft minder afval, minder afvalstromen en het product zit goed verpakt. Dus dat is echt een voordeel voor ons. Het geeft natuurlijk een besparing omdat we maar één soort folie hoeven te gebruiken omdat de mantelfolie hetzelfde is als de wikkelfolie. En de kosten vallen tot nog toe heel erg mee.

KUHN FBP 3135 perswikkelcombinatie1 Spoelstra

Ik denk dat deze pers zeer geschikt is voor loonbedrijven omdat deze pers veel gewas en vele gewassoorten aankan. Hij perst met een hoge dichtheid en is zeer betrouwbaar. Dus ik denk dat loonbedrijven en veehouders hier een hele goede pers aan hebben", aldus Gerjan Spoelstra van loon- en aannemingsbedrijf Spoelstra uit Ameland.

Bekijk ook de video van loon- en aannemingsbedrijf Spoelstra

 

Ontdek de ervaring van VOF Melkveebedrijf Van de Streek uit Nunspeet

Ontdek de ervaring van loonbedrijf Tessemaker
en de KUHN SB 1270 X grootpakpers

Ga terug naar het overzicht

Zoek een dealer