EINBOCK CHOPSTAR-TWIN schoffeltechniek

Einböck presenteerde op Agritechnica '19 CHOPSTAR-TWIN een geheel nieuw concept t.b.v. de schoffeltechniek. In plaats van de schoffelelementen tussen de rijen te laten schoffelen, wordt de CHOPSTAR-TWIN ontwikkeld om bovenover de rijen langs te gaan. Het voordeel is dat het schoffelen nu zeer dicht langs de jonge net opgekomen plantjes die in de rij staan, mogelijk is. Het parallellogram gaat dus niet tussen de rijen door om het onkruid te verspreiden maar boven over de gewasrijen. Door de regelbare schuinafstelling van de schijven kan een precieze werkdiepte worden gegarandeerd.

Vraag demo aan

EINBOCK AEROSTAR EXACT wiedeg

"Wij hebben hier te maken met droogte-gevoelige zandgronden en de Einbock Aerostar Exact wiedeg & P-Box Sti zaaiunit die gedragen wordt door 6 wielen leek ons een goede machine. Hier kunnen wij het onkruid mee bestrijden en bijvoorbeeld ook klaver en onderzaai onder de mais mee zaaien", aldus biologisch melkveehouder Grobben uit Enschede.

Vraag demo aan

EINBOCK AEROSTAR ROTATION front wiedeg

“De zandgronden zijn van oudsher smerige gronden en nogal vervuild met veel onkruid. Wij telen ook op kleigronden, daar is de druk minder. Voorheen schoffelden wij met ouderwetse onkruideggen en schoffelmachines en hadden heel veel handwerk. Kostentechnisch kan dat niet meer en het wordt steeds moeilijker om daarvoor personeel te vinden. Tegenwoordig gebeurt alles met GPS en zijn er mooie onkruideggen op de markt, bijvoorbeeld deze EINBÖCK AEROSTAR ROTATION front-wiedeg", aldus Van Raay Eko BV

Vraag demo aan

Einbock Row-Guard + camerabesturing

“Tot nu toe gaat het heel goed. We gebruiken deze Einböck met camerabesturing voor het derde seizoen. Wanneer je de camera goed instelt (en dat gaat erg gemakkelijk) volgt deze het gewas netjes en wordt het voor de chauffeur makkelijk om zijn werk goed te doen. Eigenlijk heb je er geen omkijken naar. Wanneer de camera het niet meer snapt, dan geeft deze een melding die af te lezen is op de terminal in de cabine van de trekkerchauffeur. Die weet dan dat er iets aan de hand is. De Einböck Row-Guard met camerabesturing heeft het schoffelen + spuiten enorm vereenvoudigd. Bovendien kunnen we nauwkeuriger werken”, aldus akkerbouwer Vedelaar uit Nagele.

Vraag demo aan