15 februari 2023

De KUHN HR 4530 RCS + BTFR 4530 is de nieuwe opklapbare rotorkop en innovatieve KUHN zaaicombinatie ineen


Met een werkbreedte van 4,5 m en een bediening via één ISOBUS-terminal maakt hij zaaibedbereiding en zaaien in één werkgang mogelijk.

De KUHN HR 4530 RCS + BTFR 4530
is de nieuwe opklapbare rotorkop en innovatieve KUHN zaaicombinatie ineen

Met een werkbreedte van 4,5 m en een bediening via één ISOBUS-terminal maakt hij zaaibedbereiding en zaaien in één werkgang mogelijk. Deze combinatie van KUHN bestaat uit 3 modulaire machines:
- een fronttank,
- een rotorkopeg en
- een Seedflex zaaibalk.

De ISOBUS-fronttank TF 1512 met een capaciteit van 1.500 liter (2.000 liter met opzetrand) aan de voorzijde maakt de opslag en dosering mogelijk van zaaigoed.

KUHN HR 4530

Geschikt voor trekkers tot 300 pk

De nieuwe opklapbare KUHN HR 4530 RCS rotorkopeg zorgt voor een optimale zaaibedbereiding. Hij is geschikt voor een groot aantal trekkers tot 300 pk. De versterkte Duplex hoofdversnellingsbak is uitgerust met een oliekoeler en de hele aandrijflijn wordt beschermd door een slipkoppeling. Hij heeft verwisselbare tandwielen om het toerental van de rotor aan te passen aan de werkomstandigheden en het verwachte resultaat.

Hydraulische werkdiepte en egalisatiebalkverstellingen standaard

Hydraulische werkdiepte- en egalisatiebalkverstellingen zijn standaard beschikbaar voor real-time aanpassing aan de bodemtextuur. Hydraulische zaaidiepteverstelling is standaard aanwezig, een belangrijk voordeel bij bijvoorbeeld het wisselen van zaad.  De KUHN HR 4530 RCS rotorkopeg is compatibel met STEELINER (Ø 550 mm) of MEGAPACKER (Ø 590 mm) walsen, waardoor een optimale verdichting en maximale draagkracht worden gegarandeerd.

Vraag een demo aan

Precisie en gelijkmatigheid bij het zaaien

De nieuwe BTFR 4530 zaaibalk, met een afstand tussen de rijen van 12,5 of 15 cm, is uitgerust met SEEDFLEX zaaielementen die zorgen voor precisie en gelijkmatigheid bij het zaaien. De offset geplaatste dubbele schijven gemonteerd op een parallellogram maken een perfecte opening van de rij en een nauwkeurige regeling van de zaaidiepte mogelijk. Voor een betere controle en universele spuitspoorschakeling kan de zaaimachine-verdeelkop optioneel worden uitgerust met VISTAFLOW kleppen op alle rijen.

Montage aan rollenframe
De montagepunten van de KUHN BTFR zaaimachine zijn bevestigd aan het rollenframe van de rotorkopeg.

De voordelen zijn:

- een zwaartepunt zo dicht mogelijk bij de trekker,
- perfecte integratie,
- minder hefvermogen nodig,
- constante zaaidiepte ongeacht de werkdiepte van de rotorkopeg en
- een goede bodemvolging.

Deze nieuwe zaaimachinecombinatie voldoet aan de behoeften van zowel loonwerkers als grote landbouwbedrijven op het gebied van flexibiliteit, veelzijdigheid, precisie en comfort!