Bodem en Gewas

Voor het oogsten van gewassen van goede kwaliteit is de bodem de sleutel tot de start van het maken van balen. Gras, luzerne, grasklaver en ander structuurgewassen groeien het beste in vruchtbare bodems die regelmatig worden bemest en goed worden onderhouden. Veel verschillende factoren zijn van invloed op gewasgroei en opbrengst.

Overzicht artikelen

Passionforbales blog 3 grasland in voorbereiding

Minder bodemverdichting op grasland

Bodemverdichting is één van de grootste problemen in de hedendaagse landbouw. De belangrijkste oorzaken zijn zware machines, intensieve gewasteelt, beperkte gewasrotatie, intensieve begrazing en slecht bodemmanagement. 

Lees verder

 

passionforbales blog 11 Grasland voorbereiden nieuw seizoen

Voorbereiden grasland nieuwe seizoen

Het is de wens van iedere veehouder om met de eerste grassnede een zo goed mogelijke opbrengst en een zo hoog mogelijke voederwaarde in de baal te krijgen. Een goede voorbereiding, in de maanden voor de eerste snede, zorgt voor een optimale start van het grasseizoen.

Lees verder

 

passion for bales blog 12 ideale maaihoogte

De ideale maaihoogte voor de beste hergroei

Elke snede zo schoon mogelijk van het land krijgen en daarna een optimale hergroei. De essentie van het maaien zit in de maaihoogte. Daarbij geldt: Iets hoger maaien dan nodig zorgt voor een schoner gewas en een vlotte hergroei.

Lees verder

Ga terug naar het overzicht

Zoek een dealer

Bekijk onze producten

KUHN biedt een breed programma aan balenpersen, perswikkelcombinaties en wikkelaars. Nieuwsgierig? Ga dan direct naar onze producten.

Ga naar producten

Gebruikerservaringen

Loon- en melkveebedrijven vertellen hun verhaal

Lees verder

Adviesgesprek of demonstratie?

Graag komen we met u in contact. Onze specialist Paul Ferket staat samen met onze dealers voor u klaar.

Neem contact op