Intuïtieve bediening voor maximale controle over de perswikkelcombinatie 

Een perswikkelcombinatie is een complexe machine waarin meerdere handelingen tegelijk plaatsvinden. De invoer, het persen, binden, baalovergave en wikkelen. Als chauffeur wil je al die processen goed in de gaten houden en waar nodig beïnvloeden. Op een eenvoudige en overzichtelijke manier, want je wilt je concentreren op het maken van goede balen. Daarom heeft KUHN de PROCESS VIEW gebruikersinterface.  

Het systeem wordt standaard geleverd op alle VBP en FBP perswikkelcombinaties. Het is ISOBUS-compatibel dus te zien op een KUHN-ISOBUS terminal, de tractor terminal of een ISOBUS-terminal van een andere machine. 

Geen ingewikkelde menu’s 

Het idee achter PROCESS VIEW is het snel en duidelijk zichtbaar maken van alle benodigde informatie. Door het ontbreken van ingewikkelde menu’s laat het zich intuïtief bedienen. Meldingen worden via de terminal visueel en via geluid aan de chauffeur kenbaar gemaakt. Gedurende het hele proces kan er bepaald worden of een handeling manueel of automatisch moet worden uitgevoerd. Aan de hand van kleuren geeft PROCESS VIEW aan in welk stadium de pers-wikkelcombinatie zicht bevindt: Groen betekent actief, knipperend groen houdt in dat de machine wacht op de vervolgstap en bij een storing verschijnt de rode kleur. Indien nodig kan elke stap gepauzeerd worden. 

Intuïtieve bediening voor maximale controle over je pers-wikkelcombinatie

Camera’s als extra hulpmiddel 

PROCESS VIEW houdt de chauffeur op de hoogte van iedere stap. Van invoer tot persen, van binden tot de baalovergave en uiteindelijk het wikkelen. Het is mogelijk om op het scherm de parameters vochtpercentage en baalgewicht weer te geven. Die informatie wordt verstrekt door respectievelijk een vochtsensor en een baalweegsysteem (indien aanwezig). Ook de links-rechts rij-indicatie, waarmee aanwijzingen worden gegeven zodat de baal links en rechts goed gevuld wordt, is zichtbaar in de cabine. Om de controle over het persen en wikkelen nog verder te vergroten, kunnen alle VBP- en FBP-modellen voorzien worden van camera’s. Het camerasysteem wordt geleverd met een aparte monitor. Optioneel is het mogelijk de beelden op een CCI 1200 terminal te tonen.   

Zien hoe het werkt?

Lees ook: 

Ga terug naar het overzicht

Zoek een dealer